HomeOpinióFirmes setmanarilebre.cat20.196.000.000 d’euros d’espoli fiscal! No us immuteu! Només són quatre duros!

20.196.000.000 d’euros d’espoli fiscal! No us immuteu! Només són quatre duros!

Els nostres xiquets i les nostres xiquetes acaben d’iniciar un nou curs escolar diguem que molt molt acalorat i molt poc eficient en quant a l’aprofitament i el rendiment acadèmic.

Pel que fa a la calor patida encara avui (i el que els hi queda) a la immensa majoria de les aules de l’ensenyament públic del País (gens diferent a les calorades viscudes al darrer tram del curs passat) la manca de previsió, d’organització i de logística dels responsables del Departament d’Educació i de tot el Govern en ple ha estat monumental. Que el primer dia de curs els i les mestres haguessin de fer una Crida per a què els xiquets i les xiquetes fessin arribar ventiladors portats de casa a les escoles diu molt poc d’aquells i d’aquelles que diuen que governen per “centrar-se amb els problemes diaris dels catalans i de les catalanes”. Pel que sembla i davant el seu silenci sepulcral, es veu que els 20.196.000.000 d’euros de dèficit i espoli fiscal de l’estat de l’any 2019 que el conseller Giró i en nom de tot el Govern va denunciar no hi ha tingut res a veure! És a dir, ens roben un 8,5% del producte interior brut català (PIB) i aquí ningú dels que ens governen crida a la mobilització permanent i indefinida i tot s’acaba denunciant davant d’un micròfon i de la premsa que “patim un maltractament sistemàtic, endèmic i deslleial”. Res de nou des de dècades i dècades ençà.

Amb tot, es veu que el pressupost d’Educació de Catalunya ha tingut al 2022 l’increment més gran en termes absoluts. Un total de 884.000.000 d’euros respecte el pressupost del 2021 que molt benvinguts siguin. És a dir, que s’han pressupostat 6.555.555.555,56 d’euros per a què els nostres xiquets, xiquetes i joves puguin tenir una millor educació i una millor formació i per a què els i les docents i el PAS dels centres educatius puguin tenir unes millors condicions laborals, malgrat que també continua mancant un autèntic reconeixement social i institucional per una professió 100% vocacional dita “pilar” de la societat del present i especialment del futur.

Però quants centres educatius i quantes instal·lacions esportives es podrien remodelar, actualitzar i construir de nou, de quants recursos materials (també els preuats ventiladors) i de quantes noves tecnologies es podrien disposar, quants i quantes mestres, quants professors i quantes professores, psicòlegs/es, pedagogs/es, nutricionistes, infermers/es, fisioterapeutes, metges i metgesses, …, i quan PAS es podria sumar al sistema educatiu català cada curs si enlloc de poder sumar només 884.000.000 d’euros s’hi suméssim CADA ANY, per exemple 5.000.000.000 d’euros, és a dir, només el 25% de l’espoli fiscal que continuem patint avui d’aquells que diuen ser el Gobierno més progressista de la pseudodemocràcia espanyola. Una enganyifa i autèntica farsa de democràcia que es va votar en un referèndum amb un cens falsejat (amb més d’1.000.000 de persones més) imposant alhora una monarquia autoritària, el referèndum de la Constitución Española del 78, vigilat i tutelat pels fusells dels franquistes del tot presents encara avui amb piolins, togues i polítics corruptes i feixistes. El Gobierno del PSOE i de PODEMOS i de totes les seves crosses, també de casa nostra, també les dels Sindicats absents, què els segueixen apuntalant amb l’excusa de la por de què vindrà l’extrema dreta! Com si aquests que governen al Congreso de los Diputados i a la Moncloa no en fossin de nacionalistes i d’ultranacionalistes espanyols. SÍ SE PUEDE SÍ continuar estafant i robant a les catalanes, als catalans, als valencians, a les valencianes, als illencs, a les illenques, …

A les portes de l’inici de les Activitats Extraescolars Esportives i Culturals també anirien molt molt bé per exemple 3.500.000.000 d’euros més dels de l’espoli fiscal per a què totes elles fossin gratuïtes, per a què es pogués oferir més i millor formació a totes les educadores i a tots els educadors que les han de planificar, programar (adaptant-les les característiques psico-evolutives dels i de les participants), dirigir i dinamitzar, per a què les ràtios poguessin ser 1:10, …, i per a què aquestes activitats Paraescolars fossin un autèntic i valuós complement del Currículum de cadascun dels nivells educatius de les escoles i dels instituts.

PS1. Famílies!

Segurament que en algun moment us heu preguntat quina podria ser l’activitat física o esportiva més indicada pel vostre fill o per a la vostra filla. Una activitat física i esportiva que respecti la seva edat evolutiva, que l’alfabetitzi motriument parlant, que li permeti experimentar i gaudir del joc, que l’iniciï en l’esport d’una manera coherent i respectuosa amb el seu creixement i desenvolupament personal, que li ofereixi una vivència multiesportiva, que potenciï la seva socialització i la seva adquisició de valors, d’hàbits saludables, …, i què quan sigui el moment contribueixi a la seva especialització en un, dos o els esports que hagi triat i què pugui triar en un futur proper o llunyà. Per tenir la millor resposta i la  millor orientació, demaneu una Tutoria amb el mestre, la mestra, el professor o la professora d’Educació Física de l’Escola o de l’Institut. Ella o ell són els que millor coneixen motriument el vostre fill o la vostra filla i són qui també coneixen les seves aptituds de moviment, i sobretot, les seves emocions i les seves motivacions. Aquesta orientació pot esdevenir clau pel present i pel futur esportiu del vostre xiquet o de la vostra xiqueta, per generar-li un hàbit de pràctica física i esportiva que l’allunyi de la pandèmia del sedentarisme i que l’acompanyi al llarg de tota la vida.

PS2. La BBC Catalana, TV3 (i Catalunya Ràdio) s’ha “lluït” amb el seguiment dels actes de comiat i de l’enterrament de la Queen Elizabeth II de l’imperi britànic, sumant-se així al SHOW mediàtic mundial d’hores i hores! Un altre imperi amb moltes vergonyes per amagar i amb molts deutes per pagar que també desitjo que estigui “under destruction”.

PS3. Com als 80’s i per no perdre les “bones costums i tradicions”, RENFE i ADIF continuen millorant el nostre “Tren de Vida”! Però no cal immutar-se!

PS4. NO a cap Guerra al Món!

Ignasi Caballé Caire
Ignasi Caballé Caire
Professor d’educació física i emprenedor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 11

Últimes notícies