El Festival SingulArts torna a la demarcació de Tarragona amb una segona edició que aprofundeix en la seva fórmula d’èxit: fusionar propostes culturals amb el coneixement del territori i el tast de productes de proximitat. La iniciativa, que s’ha presentat aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, oferirà un cicle d’espectacles i experiències del 4 d’octubre al 13 de desembre en municipis del Camp de Tarragona, la Ribera d’Ebre i el Montsià.
El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha celebrat la proposta destacant-ne el seu valor estratègic per al territori. “El festival combina cultura, art i patrimoni amb producte local i estem contents que hi hagi participants de la nostra comarca, perquè és bo crear sinergies entre productes locals de qualitat i el món de la cultura”, ha afirmat. Segons Barbero, l’esdeveniment s’alinea perfectament amb l’estratègia de la institució. “Aquesta és una proposta que caça molt bé amb tota la promoció que fem des del Consell Comarcal de la cultura i del producte local, des d’una vessant turística, però també des de l’autoestima i des del coneixement del que som capaços d’oferir. Penso que és un aparador magnífic”.
Una de les grans novetats d’enguany és la diversificació dels espais i productes, anant més enllà dels cellers que van protagonitzar la primera edició. La directora del festival, M. Patricia Mercado, ha explicat aquest creixement. “Enguany s’ha diversificat la programació. L’any passat tots els emplaçaments eren cellers de la província de Tarragona, però enguany s’han sumat altres productes com ara l’avellana, la mel o l’oli. Diferents productes que la gent podrà tastar en els diversos llocs on actuaran els artistes. Farem un recorregut gastronòmic, de coneixement de la terra, la cultura i els productes, que al final és l’objectiu del festival”, ha expressat la directora.
A la presentació també han intervingut Alexis Albiol, president de la Cooperativa Agrícola de Godall; Helga Harbig, propietària del Celler Biopaumerà de Rasquera; i Josep Maria González del Celler Pedrola de Miravet, els quals han presentat els productes que elaboren i han detallat les experiències que acolliran els seus respectius emplaçaments.
El format del festival promou el consum sostenible i el vincle amb la terra a través d’una oferta artística que inclou jazz, teatre, lírica, música d’arrel, dansa contemporània, hip-hop i la creació d’un mural de gran format, sempre acompanyada de tastos, rutes guiades o àpats.
Agenda del festival:
- 4 d’octubre | Vilallonga del Camp: Concert líric a l’aire lliure amb Mireia Tarragó i Xavier Mendoza, passeig per Ca Rosset i tast de productes amb l’avellana de Reus com a protagonista.
- 11 d’octubre | Godall: Concert de Montse Castellà dedicat a Joan Baez, precedit per una ruta per les oliveres mil·lenàries i un tast d’oli del Baix Ebre Montsià.
- 18 d’octubre | La Selva del Camp: Dansa contemporània amb la companyia Les del Picnic. L’experiència inclou tast de vins, un sopar al Molí Antara i una exposició d’escultures de Mercè Bessó.
- 27 d’octubre | Godall: L’artista Lily Brick iniciarà un mural de gran format, el procés de creació del qual es podrà seguir durant 17 dies.
- 1 de novembre | Rasquera: Vespre de jazz amb l’Angie Rodríguez Quartet, acompanyat d’un tast de vins del celler Biopaumerà.
- 8 de novembre | L’Albiol: Teatre còmic gestual amb Cia. Clownic i el seu espectacle Hotel Flamingo, complementat amb un passeig familiar i un dinar amb els artistes.
- 15 de novembre | Miravet: L’espectacle de circ Favola de la companyia Viral Circ, maridat amb un tast de vins del celler Pedrola.
- 22 de novembre | Alcover: Doble sessió de hip-hop familiar amb Brodas Bros (Quela i Hipstory), seguida d’una degustació de productes relacionats amb la mel i un dinar de proximitat.
- 13 de desembre | Riudecanyes: Concert de Maria Fort amb Batecs x Minut, que tancarà el festival amb un tast de vins i un sopar amb oli de Siurana.
Per a més informació i compra d’entrades, es pot consultar la web del festival: festivalsingularts.com.