L’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar ja ha fet pública l’Agenda Gastronòmica de cara a aquest 2026 en la qual es mantenen les Jornades i Diades Gastronòmiques habituals destinades a la promoció de la gastronomia marinera i considerades com un dels principals atractius turístics de la vila.
La primera activitat de l’any seran les 12es Jornades de la Galera de les Terres de l’Ebre, organitzades junt amb les Viles Marineres, que començaran el dia 6 de febrer i s’allargaran fins al 8 de març. Aquestes jornades s’organitzen conjuntament amb la resta de viles marineres de la costa de l’Ebre com l’Ampolla, la Ràpita i les Cases d’Alcanar, Sota la coordinació del patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Terres de l’Ebre.
Del 10 al 19 d’abril tindran lloc les 14es Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani i la Ruta de la Tapa Roja. Dins d’aquestes jornades s’ha previst els dies 11 i 12 d’abril la Diada de la Tonyina Roja que coincidirà amb la celebració de la Tuna Race Balfegó.
Les jornades dels fideus rossejats seran del 29 de maig al 7 de juny amb la celebració de la 30a Diada dels Fideus Rossejats i la Mostra de vins D.O. Terra Alta, el 31 de maig.
L’Agenda Gastronòmica de l’Ametlla de Mar clourà amb les 14es Jornades del Peix de Llotja i l’Arrossejat que tindran lloc del 9 al 18 d’octubre, destacant la 40 Diada de l’Arrossejat programada el 18 d’octubre.
L’Àrea Municipal de Turisme consensua l’Agenda Gastronòmica amb els bars i restaurants de la localitat.


