HomeSocietatAcció Climàtica assegura que no els consta cap davallada de les poblacions...

Acció Climàtica assegura que no els consta cap davallada de les poblacions d’ànecs i fotges

Després que la setmana passada el grup ecologista GEPEC-EdC sol·licités a la Generalitat que suspenga la tirada d’ànecs i fotges en basses, badies i llacunes del delta de l’Ebre, davant la “preocupant” davallada de la població d’estes espècies, el Departament d’Acció Climàtica assegura que no els consta cap reducció.

Així, el director territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a l’Ebre, Jesús Gómez, afirma en declaracions a Canal TE que “no observem cap risc. No estem en una situació diferent respecte dels anys anteriors, i desconeixem les dades objectives que el GEPEC té a les seues mans per a fer estes afirmacions o si són temes estrictament subjectius de valoracions personals que s’hagen pogut tindre, però a nosaltres no ens consta esta problemàtica”.

A més, Gómez recorda -tal com deien els ecologistes- que abans de l’inici de temporada s’establixen censos i quotes, abans d’autoritzar-ne la caça. “Són poblacions [la dels ànecs i fotges] que tenim en un grau molt important. Evidentment mai es posa en risc la seua supervivència, i cada any fem un cens per a valorar quin és l’estat d’esta població, a partir del qual es donen les autoritzacions de caça. En el cas concret de la fotja, que és una espècie amb un nombre d’exemplars no tan alt com el dels ànecs, s’establixen molt bé les quotes, es marquen les tirades, i el personal de la reserva acompanya els caçadors i en verifica les unitats que es cacen”.

D’altra banda, la Federació de Caça de l’Ebre assenyala que la davallada d’ànecs es deu a la disminució de l’aigua al territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 26

Últimes notícies