HomeSocietatAdjudiquen per 1,2 MEUR els treballs per millorar la gestió i trànsit...

Adjudiquen per 1,2 MEUR els treballs per millorar la gestió i trànsit sedimentari del riu Ebre

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha adjudicat per 1,2 milions d’euros els treballs per millorar la gestió i el trànsit sedimentari del tram final del riu Ebre. La primera fase, que s’executarà els pròxims dos anys, se centrarà en la redacció d’estudis de simulació hidràulica, batimetries per estudiar la profunditat del riu i anàlisis de les partícules en suspensió presents a l’aigua. Es preveu que les primeres actuacions es concentrin al tram final del riu Segre, mentre que entre el 2025 i el 2028 es treballarà en la confluència entre els rius Ebre i el Matarranya i l’Ebre i el Siurana, a més de l’Assut de Xerta.

Segons el ministeri, el projecte ja ha executat dos milions d’euros, que se sumen a un pressupost global superior als onze milions d’euros inclosos en el pla hidrològic de l’Ebre que s’executaran fins el 2027.

En aquesta primera fase, que es desenvoluparà principalment entre 2023 i 2024, les actuacions se centraran en el tram final del riu Segre enfront de la població del municipi de Mequinensa. Les següents etapes es completaran entre 2025 i 2028, i treballaran en la confluència dels rius Ebre-Matarranya, Ebre-Ciurana, i a l’Assut de Xerta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies