HomePolíticaFerran Bel: “l’estat ha d’assumir el cost dels Avant Tortosa – Barcelona,...

Ferran Bel: “l’estat ha d’assumir el cost dels Avant Tortosa – Barcelona, com fa a tot el país i a la resta de Catalunya”

El diputat tortosí del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha comparegut aquest matí per tal d’explicar la PNL aprovada per la comissió de Transports del Congrés dels Diputats per implementar quatre freqüències d’anada i quatre de tornada d’Avant (el servei d’Alta Velocitat per trajectes de mitjana distància) entre Terres de l’Ebre i Barcelona.

Bel ha detallat que amb aquesta aprovació el Congrés dels Diputats insta al govern de l’Estat a “restaurar de forma immediata el servei Avant entre Tortosa i Barcelona” i a “establir, en un termini de 6 mesos, tres serveis addicionals Avant diaris d’anada i tres de tornada, tal i com s’havien compromès”. El diputat també ha indicat que “amb aquest servei podrem dir que l’alta velocitat és una realitat per a les Terres de l’Ebre, amb un servei competitiu que millorarà de forma real la connexió ferroviària entre Tortosa i Barcelona i també farà accessible l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona a la gent de les Terres de l’Ebre”.

A més, Bel ha posat de manifest que aquesta PNL detalla que “qui ha d’assumir íntegrament el cost d’aquest servei és el govern de l’Estat”, tal i com fa al conjunt de l’Estat i també a la resta de Catalunya. En aquesta línia Bel ha recordat que el govern de l’Estat assumeix el dèficit dels serveis Avant Girona – Barcelona (de 435.400,00 €) i Lleida – Barcelona (de 4.071.000,00 €). “És incomprensible que algun diputat pretengui que sigui la Generalitat qui assumeixi el cost d’aquest servei, això només contribuiria a incrementar el dèficit fiscal”, ha lamentat el diputat.

El Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) ha anunciat per al 2023 un total de 13 nous serveis de tren Avant en diferents indrets de l’Estat Espanyol (ANNEX I) i que, per tant, “també és raonable que se n’afegeixi un més, entre Tortosa i Barcelona”.

Aprovació definitiva de la llei de la PAC

D’altra banda, Ferran Bel s’ha mostrat molt satisfet de l’aprovació definitiva de la llei de la PAC, que a instàncies del seu grup modifica la llei de residus permetent la crema de restes vegetals a partir del 2 de gener. “És un greu error que enteníem que calia esmenar quan abans millor, no ha estat fàcil però sabíem que era molt important per al territori i finalment ho hem aconseguit”, ha tancat l’exalcalde.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 61

Últimes notícies