HomeAgriculturaAgricultura abona més de 14 MEUR d'ajuts directes associats de la campanya...

Agricultura abona més de 14 MEUR d’ajuts directes associats de la campanya 2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació fa efectiu el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats agrícoles del cultiu de l’arròs i dels ajuts associats ramaders al sector de vaques alletants i boví de llet. En total, sumen 14.109.962 euros els quals beneficaran a uns 3.309 pagesos i ramaders. El 10% restant s’abonarà durant el mes d’abril, un cop el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) establisca l’import unitari definitiu. Amb este pagament, a Catalunya s’haurà abonat el 89% dels ajuts directes previstos de la Política Agrària Comuna (PAC) 2020. D’altra banda, Agricultura preveu començar a pagar els ajuts al sector de boví d’engreix durant les pròximes setmanes.

Estos ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, són finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció. El pagament de l’ajut al cultiu de l’arròs s’efectua en la mateixa data que l’any passat, mentre que l’ajut a les explotacions ramaderes de boví de llet i de vaques alletants s’avança quinze dies en relació amb l’any passat.

Els sol·licitants d’estos ajuts podran accedir el contingut de la seua resolució a partir del 22 de febrer, a través de l’aplicació DUN, accessible al web d’Agricultura. El termini per presentar recurs d’alçada, si escau, en relació amb estos ajuts finalitza el 22 de març del 2021.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 67

Últimes notícies