HomeComunicació‘Al Dia Terres de l’Ebre’ rep una Menció de Qualitat en els...

‘Al Dia Terres de l’Ebre’ rep una Menció de Qualitat en els XX Premis de Ràdio Associació de Catalunya

El magazín informatiu de ràdio “Al Dia Terres de l’Ebre”, que produeixen de manera conjunta sis emissores municipals de ràdio (Ràdio Joventut, La Plana Ràdio, La Cala Ràdio, Ràdio Delta, Amposta Ràdio i Ràdio Tortosa) per a la Xarxa de Comunicació Local, ha obtingut una menció de qualitat en els XX Premis de Ràdio que organitza anualment Ràdio Associació de Catalunya.

“Al Dia Terres de l’Ebre” ha estat mereixedor d’aquesta Menció en l’apartat de Millor Programa de Ràdio Local al qual concorrien un total de 44 propostes i que finalment ha guanyat el programa “Un dia més” de UA1 Lleida Ràdio.

Justament la cooperació entre diferents emissores municipals ha estat un dels aspectes que van destacar els membres del jurat. “Al Dia Terres de l’Ebre” va iniciar el seu camí ara fa una mica més d’un any, el febrer de 2019, amb la clara voluntat d’esdevenir un projecte comunicatiu de proximitat, totalment ebrenc i amb la voluntat de convertir-se en una de les referències informatives del territori. Més enllà de l’aspecte purament comunicatiu també vol servir com un instrument més de vertebració territorial.

El programa, de tres hores de durada, s’emet de dilluns a divendres de les 13:00 h a les 16:00 i d’aquí poc assolirà el programa 300. De la seua estructura cal destacar que la primera hora és eminentment de notícies exclusivament de les Terres de l’Ebre. Durant la segona hi ha diferents seccions fixes. Arranca amb “De Poble en Poble“, una entrevista sobre un tema d’algun municipi. Segueix amb la col·laboració que cada dia canvia: Prevenció i Seguretat, assessorament, excursionisme, satíric i el conte. Posteriorment es fa una entrevista amb profunditat d’actualitat per acabar amb una secció que tracta temes del sector primari, educació, salut, noves Tecnologies i d’Identitat. Finalment la tercera hora es dedica a la tertúlia, que s’anomena “el cafè de la tarda” i que ha estat el primer cop a les nostres terres, que s’ha pogut realitzar de manera conjunta a través de les emissores de ràdio.

Pel que fa a la resta de premiats, entre altres, cal destacar el guardó al millor Professional, que ha estat concedit ex-aequo als periodistes Anna Punsí (SER-Catalunya), Maria Núria Revetlle (Catalunya Ràdio) i Benet Iñigo (RAC 1). En l’apartat de l’Excel·lència el reconeixement ha estat per a Esteve Giralt (Corresponsal de RAC 1 a Tarragona i Terres de l’Ebre), mentre que el millor programa de ràdio ha estat “Via lliure” de RAC 1. En l’àmbit audiovisual el jurat ha decidit atorgar el Guardó 1924 a La Marató de TV3.

La gala de lliurament dels Premis se celebrarà el dimecres 25 de març a partir de les 19:30 a la sala Teatre del CCCB de Barcelona. L’acte serà presentat pels Òscars (Andreu, Dalmau).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 12

Últimes notícies