HomeSense categoriaEl COPATE inicia la recollida de la fracció orgànica a les urbanitzacions...

El COPATE inicia la recollida de la fracció orgànica a les urbanitzacions de l’Ametlla de Mar

Aquesta setmana s’ha iniciat la recollida de la fracció orgànica a les urbanitzacions de l’Ametlla de Mar: Tres Cales, Sant Jordi, Calafat i Roques Daurades, amb una població de més de 2.000 habitants. Fins ara el servei de recollida de la fracció orgànica es prestava bàsicament al nucli de la població, on hi havia instal·lats un total de 30 contenidors de matèria orgànica. Ara, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha instal·lat 62 nous contenidors de fracció orgànica.

El president del COPATE, Joan Alginet; l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni i el regidor d’Obres i Serveis, Vicent Llaó, han visitat avui l’Ametlla de Mar per comprovar el funcionament del sistema de recollida. “Amb la instal·lació dels nous contenidors de fracció orgànica, tot el municipi disposa d’un servei de recollida de matèria orgànica de proximitat”, ha manifestat Alginet. 

A l’Ametlla de Mar hi havia instal·lats una trentena de contenidors de matèria orgànica, mentre que ara hi ha 95 illes de recollida de les cinc fraccions de residus. La previsió del COPATE és incrementar entre 125 i 150 tones anuals de matèria orgànica a l’Ametlla de Mar, en el cas que la població participe de forma activa en el nou servei de recollida. “La correcta gestió de la matèria orgànica contribueix a generar compost, a reduir la quantitat de residus que acaben a l’abocador i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle”, ha dit Alginet. 

Amb l’objectiu de donar a conèixer a la població de les urbanitzacions de l’Ametlla de Mar el servei de recollida de la fracció orgànica, l’equip de comunicadores ambientals del COPATE distribueix entre els veïns un fulletó on s’explica quin tipus de residus s’han de dipositar al contenidor marró (bàsicament restes de menjar). També es facilita als veïns que ho sol·liciten un cubell domèstic per tal que realitzen un bon triatge de la matèria orgànica als seus habitatges. Es calcula que un 40% del pes de la bossa de les escombraries correspon a la fracció orgànica. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 97

Últimes notícies