HomeSense categoriaEl Parc Natural del Delta de l'Ebre completa l'itinerari adaptat als Ullals...

El Parc Natural del Delta de l’Ebre completa l’itinerari adaptat als Ullals de Baltasar

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Lidia Pino; el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal, i l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, han inaugurat el recorregut circular adaptat als Ullals de Baltasar, després que la Generalitat ha enllestit els treballs per completar-lo, en el marc de la restauració d’aquest espai natural. També hi han assistit representants de les associacions EXAD i Barreres Fora que treballen per a l’accessibilitat i per eliminar barreres arquitectòniques.

 

El Parc Natural del Delta de l’Ebre va adquirir aquesta finca singular, l’any 2009 i va impulsar una actuació de restauració de l’espai natural, que ha inclòs l’eliminació de brossa acumulada i la flora exòtica existent, així com la creació d’un itinerari interpretatiu de 530 metres. L’objectiu és l’ordenació de l’espai per a l’ús públic i a la divulgació dels seus valors geològics, faunístics i florístics.

Ara, s’ha completat un nou tram que li dóna continuïtat a l’itinerari de 530 metres i el fa circular, per a facilitar la descoberta dels Ullals. El nou tram abasta una longitud de 140 metres, de manera que el recorregut suma en total uns 700 metres de longitud. Comprèn un encaminament amb passarel·les de fusta que travessa les diverses basses, i el fa accessible també a persones amb mobilitat reduïda. Precisament, per superar les làmines d’aigua al llarg del camí, s’ha optat per una solució estructural singular, utilitzant barques típiques d’aquestes basses com a estructures i fonaments dels ponts flotants. Els treballs, que es van iniciar l’any passat, han tingut una durada de tres mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies