El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha visitat aquest dimecres i dijous la fira internacional de turisme de Fitur a Madrid, la principal cita de turisme a nivell mundial, per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i donar suport als municipis, empreses i autònoms ebrencs presents.
“La sostenibilitat, la ruralitat, l’entorn natural i la identitat són valors que ens defineixen i que han de ser la base de la nostra oferta turística”, explica Salvadó, destacant que “la retenció del talent també serà important per al nostre desenvolupament en aquest i molts àmbits”. “Per construir unes Terres de l’Ebre amb més oportunitats hem d’apostar per un model turístic basat en la sostenibilitat i la nostra identitat”, conclou Salvadó, remarcant també que la presència a Fitur “ens ha permès conèixer també iniciatives que posen en valor ruralitat, modernitat i sostenibilitat en entorns rurals com el nostre”.
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre considera que “el Fons de Transició Nuclear i els Fons Next Generation representen una oportunitat que hem de saber aprofitar per desenvolupar projectes privats, però també projectes públics que facin de tracció i puguin complementar una oferta turística coherent i d’acord al nostre model turístic i de desenvolupament”.
Precisament, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, que també hi ha assistit, apunta que “la gran diversitat de paisatges i productes de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre és la nostra força per treballar amb aquest model i fer-ho d’una manera sostenible“.
Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Al llarg del 2024, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball té previst participar als dos grans certàmens que es fan a l’Estat i Catalunya, Fitur, a Madrid i el saló B-Travel, a Barcelona; i en una quarantena de fires internacionals, amb l’objectiu de posicionar Catalunya com una destinació turística capdavantera, responsable i moderna i que té en compte la sostenibilitat i el respecte vers el territori i els seus habitants.
La distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 és una de les apostes que enguany tindran un protagonisme destacat. “És una grandíssima oportunitat per demostrar a tot el món la diversitat de producte i la potència gastronòmica de les Terres de l’Ebre”, conclou Gómez.