HomeSocietatAlbert Savé, nou president de l'Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de...

Albert Savé, nou president de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre va celebrar dijous la nit en una Assemblea Ordinària a Vila-seca on es va aprovar el canvi de presidència. Així, Albert Savé n’és el nou president i succeeix a Jaume Orteu després dels anys de mandat als quals va accedir el juliol de 2020. Tal com ha anunciat Orteu, president sortint de l’entitat, “han estat dos anys de molta activitat, on hem passat de ser l’Associació Hotelera de Salou, Cambrils i La Pineda a l’Associació Hotelera de tota la província. Hem crescut molt i, a més, ho hem fet durant el període més complicat de tota la història pel sector hoteler. Aquest fet demostra que molts hotels necessitaven una associació que els representés amb les màximes garanties i els oferís els serveis que necessiten. Estic molt orgullós de la feina que ha fet tota la Junta i l’equip tècnic“.

Així doncs, actualment, l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre representa més de 110 hotels que ofereixen més de 60.000 places. Això és el 90% dels establiments hotelers vacacionals de la província. L’any 2019, es van allotjar més de 3,1 milions de turistes en hotels i es calcula que tots aquests establiments hotelers donen feina directament a més de 13.500 persones.

Albert Savé, el nou president, ja formava part de la Junta anterior com a secretari. Savé ha explicat: “Aquest nou projecte de dos anys que lidero com a president de l’Associació Hotelera serà continuista. L’objectiu és seguir ampliant els nostres associats. Hem d’estar més units que mai per no perdre cap oportunitat. Ara ens trobem en un moment crucial pel sector, hem de recuperar una part del que hem perdut per culpa de la pandèmia”. A més, ha estat contundent en referència als reptes que té per endavant tot el sector, “ara mateix hem d’afrontar l’increment de costos de tot tipus, a més, hem d’apostar per la captació, formació i retenció del talent professional, la digitalització dels nostres establiments, les inversions en els nostres establiments enfocades en la sostenibilitat i, com no, en seguir buscant fórmules i nous serveis per allargar la temporada”.

Sobre les previsions d’aquest any, Savé ha afirmat: “Esperem un estiu molt positiu, segurament serà com el del 2019. Tot i això, veurem si al final d’any aconseguim arribar ja a les dades de pernoctacions prepandèmia. Ens va costar bastant arrancar l’any, ja que encara hi havia moltes restriccions de mobilitat. A més, trobarem a faltar el mercat rus, molt important a la Costa Daurada. És obvi que venint d’on veníem, serà un any positiu“.

Albert Savé té una àmplia experiència al sector turístic on ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional. En una primera etapa, a empreses com Viatges Barceló i PortAventura World. Posteriorment, va crear l’empresa hotelera SunClub Hotels, que disposa de l’Aparthotel SunClub Salou (4*), inaugurat el 2002, i de l’Hotel SunClub CalaViña (4*), actualment en construcció i que s’inaugurarà el 2024. Ha col·laborat amb el teixit associatiu formant part de diverses juntes de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, entre altres institucions. També ha estat professor associat del Grau en Gestió en Turisme i Hoteleria de la Universitat Rovira i Virgili.

Sobre l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre és la principal entitat patronal provincial sense ànim de lucre que agrupa a establiments hotelers de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Actualment, representa més de 110 hotels, el 90% dels establiments hotelers vacacionals de la província i amb més de 60.000 places, i dóna feina a més de 13.500 persones.

El principal objectiu de l’Associació Hotelera és la representació i defensa unitària dels interessos del sector hoteler de la província i satisfer les necessitats dels professionals i empreses hoteleres establint un vincle d’unió que fomenti l’intercanvi d’inquietuds, experiències i coneixements. Entre les principals activitats que desenvolupa hi destaca la col·laboració i cooperació mitjançant la intermediació entre els associats i les diferents institucions públiques, universitats i organismes; l’intercanvi de coneixements del sector amb la finalitat d’implementar una millora continua per aconseguir l’excel·lència turística; fomentar la millora i capacitació de tots els professionals a través de l’organització de cursos de formació i, finalment, actuar corporativament per potenciar i promocionar la Costa Daurada com una destinació líder al Mediterrani.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 12

Últimes notícies