HomePolíticaAlcanar aprova el pressupost per al 2021 amb els vots favorables d'ERC,...

Alcanar aprova el pressupost per al 2021 amb els vots favorables d’ERC, Junts i el PSC

ALCANAR // L’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat aquest dimecres, durant un ple extraordinari telemàtic, el pressupost municipal per al 2021. Els comptes han aconseguit 10 vots a favor -8 d’ERC, 1 de Junts  i 1 del PSC-; 2 vots en contra de la CUP i 1 abstenció de Desperta’t. El pressupost ascendeix a 11.339.900,65 euros, el qual suposa un increment de 428.948,67 euros respecte a l’exercici anterior, és a dir, un 3,39 % més. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha qualificat els pressupostos “de rigorosos i realistes davant el moment extraordinari que estem vivint a causa de la pandèmia”. I recorda que s’han plantejat amb un doble objectiu: “avançar amb el pla de govern i donar resposta a les situacions derivades de la covid-19”.

La partida més important del pressupost correspon a despeses de personal amb 4.134.736,33 euros i a despeses corrents en béns i serveis amb 3.497.736,68 euros.

Pel que fa a inversions, la xifra és de 2.879.748,67 euros, en la qual s’hi inclouen les obres del nou Auditori Municipal amb 1,4 milions d’euros i les obres de reparació de camins afectats pels aiguats de 2018 que sumen gairebé 775.000 euros. Els comptes preveuen un nivell d’endeutament del 29.32%, molt inferior al límit de deute.

D’altra banda, també s’han previst 235.000 euros per a finançar la primera part de la urbanització de l’àmbit dels Codonyers. Així mateix, s’han inclòs partides importants, de 15.000 i 20.000 euros respectivament, per a la transformació digital dels centres educatius i per a l’equipament de formació i dinamització professional.

En un altre ordre de coses, el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, ha destacat que “s’han previst noves línies de subvenció a empreses i autònoms per contribuir a la transició digital de comerços i empreses i ajudar-los a redefinir o reorientar el seu model de negoci en este nou context”. També es preveu una nova línia dirigida a noves activitats per afavorir l’emprenedoria i l’autoocupació.

I, en l’àmbit social, es mantenen totes les polítiques de suport a les persones i al teixit productiu, ampliant la dotació econòmica d’algunes d’elles, com els projectes Al Cistell i El Rober Solidari o els recursos destinats a les atencions extraescolars dels xiquets i xiquetes que ho necessiten.

Monfort també subratllat que “en l’elaboració del pressupost han comptat amb la participació dels diferents grups municipals a l’oposició”. A més, ha definit el procés de “molt saludable democràticament, ja que demostra que més enllà de les diferències és possible entendre’s i treballar conjuntament si hi ha voluntat”.

Des de Junts per Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, Paco Reverter ha justificat el seu suport per “l’objectiu inicial que es van marcar des del partit d’estar al costat de la gent amb una actitud dialogant i constructiva”. El vot positiu als pressupostos els han fet tenint en compte el grau d’execució i l’acceptació de noves propostes per part de l’equip de govern.

Per part del PSC, Neus Sancho ha indicat que el seu vot de suport als pressupostos està motivat per una actitud de suma a favor dels ciutadans i ha celebrat que Junts opte també per l’entesa amb l’equip de govern. La socialista ha dit que entén “la situació complicada causada per la pandèmia a l’hora de fer el pressupost, on també hi han presentat propostes.”

Des de la CUP, Èrica Bel ha justificat el vot negatiu als comptes municipals perquè “hi ha partides més necessàries”. En aquest sentit, considera que l’apartat d’inversions no és realista perquè només s’executa un 40-50 % del pressupostat. Bel també ha criticat que no s’hagen inclòs als comptes algunes propostes que s’han fet des del seu grup.

Des de Desperta’t, Antonio Castro, ha justificat la seua abstenció perquè considera que “hi ha partides que es repeteixen d’uns pressupostos a uns altres”. Castro ha especificat que “no és un vot de càstig” i ha repassat algunes de les propostes que es van fer i que ara ja estan en marxa o projectades.

Per últim, el regidor d’Hisenda ha indicat que “no són els pressupostos ideals, però sí que estem convençuts que són els millors pressupostos que podíem fer, tenint en compte d’on venim, les limitacions i les circumstàncies que ens condicionen i on volem anar”. Finalment, el regidor ha agraït el suport de Junts i del PSC, els quals han lloat la seua tasca en l’elaboració del pressupost, així com la seua predisposició vers la resta de grups municipals.

En el ple municipal també va tenir lloc la dació de compte de l’alcaldia sobre l’informe de la síndica de Greuges de les consultes rebudes durant l’exercici 2020, així com l’aprovació per unanimitat de la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres elements amb finalitat lucrativa. L’últim punt que es va aprovar, també per unanimitat, va ser la incorporació de la regidoria de Benestar Animal en les matèries de la Comissió Informativa d’Atenció i Serveis a les Persones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 63

Últimes notícies