HomeSocietatAlcanar celebra la setmana de la mobilitat sostenible i segura 2022

Alcanar celebra la setmana de la mobilitat sostenible i segura 2022

Aquesta setmana l‘Ajuntament d’Alcanar ha impulsat un seguit d’accions conjuntament amb la Policia Local d’Alcanar i l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar per a promoure la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. D’una banda, s’ha incentivat l’alumnat perquè de dilluns a divendres es desplace als centres educatius amb mitjans de transport sostenibles: la bicicleta, el patinet o caminant entre d’altres. D’altra banda, la Brigada Municipal i Serveis ha pintat el lema “Para, mira, passa” a diferents passos de vianants propers a la zona escolar per a evitar accidents.

Un objectiu paral·lel ha estat reduir el volum del trànsit, sobretot a les rodalies dels centres educatius, així com fomentar la mobilitat segura, la reducció de la contaminació i la generació d’uns hàbits i costums saludables.

En aquest sentit, els centres educatius són aliats claus per a promoure la conscienciació ciutadana i un estil de vida saludable. Tal com detalla Maribel Ramon, regidora d’Educació, “s’ha treballat conjuntament amb l’Escola Joan Baptista Serra, l’Escola Marjal i la Policia Local per a fomentar una mobilitat segura i sostenible per tal de promoure hàbits saludables i conscienciar a l’alumnat sobre el perjudici dels transports amb motor”.

A més, també s’ha comptat amb la implicació de la Policia Local per tal de mantenir la seguretat dels xiquets i xiquetes aquests cinc dies. Durant la setmana els agents han marcat un segell cada dia en els fulls que els presentava l’alumnat davant l’entrada de l’escola, després de fer el recorregut sostenible. I l’últim dia han entregat una ampolla d’aigua reutilitzable a cada alumne com a recompensa pel seu esforç.

Explica Jordi Bort, regidor de Governació, que “s’han definit uns recorreguts amb la policia municipal i també s’ha reforçat la senyalització de colors”. I afegeix que “els agents han realitzat un mapa de rutes i, per tant, l’alumnat és conscient de quina és, depenent del lloc d’on prové del poble, la millor ruta per arribar a l’escola”.

Aquesta setmana l’acció a ha tingut lloc a l’Escola Joan Baptista Serra i pròximament se celebrarà a l’Escola Marjal. “Cal procurar que aquestes accions tinguen una continuïtat. Des de l’Ajuntament d’Alcanar continuarem treballant de forma transversal per garantir un municipi segur i sostenible”, conclou el regidor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 42

Últimes notícies