HomeSocietatAlcanar, cinc anys aconseguint el 100% del Segell Infoparticipa

Alcanar, cinc anys aconseguint el 100% del Segell Infoparticipa

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va lliurar el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local amb un 100% de puntuació a l’Ajuntament d’Alcanar. Al mateix temps, és l’únic de la comarca del Montsià que ha obtingut la màxima puntuació i un dels 45 ajuntaments del total de 947 que té el país.

A la conferència inaugural, Jaume López Hernández, director General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya, ha felicitat a tots els ajuntaments guardonats i ha recordat, en relació al Segell Infoparticipa, que “la transparència és un dret de la ciutadania i un recurs per a fer front a la corrupció”.

Alcanar és el cinquè any consecutiu que aconsegueix un 100% de puntuació a Infoparticipa, de fet, l’equip tècnic de l’Ajuntament treballa intensament perquè els portals webs municipals funcionen amb la màxima eficàcia comunicativa i transparència, per tal de garantir que tothom puga accedir a la informació sobre l’acció de govern i els serveis que presta l’Ajuntament de forma àgil i útil.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, recorda “la importància que té la transparència en el retiment de comptes de la gestió pública. Des de diferents àrees de treball de l’Ajuntament sumem esforços per a publicar la màxima informació sobre el dia a dia del consistori i perquè siga comprensible per a la ciutadania.  Un agraïment especial al personal tècnic dels departaments d’intervenció, Secretaria i Comunicació per aquesta feina de formigueta que fan a diari. Com sempre dic, encara ens queda feina per a fer en l’àmbit de la transparència i les dades obertes, però seguim treballant per a continuar avançant”.

A partir dels 52  indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la llei de transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seua població.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 88 = 89

Últimes notícies