Alcanar se suma a la commemoració del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb diversos actes agrupats sota el lema “Escriu-nos, t’escoltem”.
L’Ajuntament vol apropar els seus serveis a les dones digitalitzant l’Espai Dona, que després de dos anys i mig en funcionament, el servei d’atenció a la dona del municipi fa el salt a les xarxes socials, on totes les dones del municipi trobaran la informació necessària, al servei de WhatsApp, on podran enviar dubtes i parlar en cas d’emergència. I és que amb este nou mètode comunicatiu no caldrà apropar-se a l’Espai Dona físic, sinó que s’hi podrà contactar en qualsevol moment.
El funcionament serà molt senzill: un cop feta la consulta via WhatsApp al 627 338 980 es rebrà un missatge automàtic de benvinguda a l’Espai Dona que proporcionarà telèfons d’emergència per si són necessaris, a més d’un missatge que indica que qualsevol petició que no sigui d’urgència serà atesa tan aviat com siga possible. El xat també serà útil per demanar cita per a la consulta física de l’Espai Dona.
D’altra banda, l’Ajuntament instal·larà este divendres les bústies de l’Espai Dona a alguns equipaments del municipi. Les dones s’hi podran adreçar de forma anònima o identificades per exposar dubtes, demanar ajuda o sol·licitar informació.
A més, l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar també se suma a la celebració del dia contra la violència envers les dones. Durant el matí del divendres 24, el centre educatiu comptarà amb un Punt Lila i Multicolor on els estudiants podran rebre assessorament i informació feminista i LGTBI entre les 9.30 i les 12 hores. Finalment, dissabte a les 19.30 hores, durant el concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Música d’Alcanar, es llegirà el manifest institucional del 25-N al Centre Cívic 1 d’Octubre.
“La idea és apropar el servei a la ciutadania i que se senten acompanyades i recollides en tot moment”, explica Mar Sancho, regidora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI. “A nosaltres ens serà molt útil per analitzar la situació del municipi de forma anònima, però també per posar-nos en contacte amb aquelles dones que ho necessiten”, apunta Mar Sancho.