HomeSocietatAlcanar destina més de 267.000 € a lluitar contra la covid-19

Alcanar destina més de 267.000 € a lluitar contra la covid-19

ALCANAR // Des de l’esclat de la pandèmia de covid-19, l’Ajuntament d’Alcanar ha treballat des de diferents regidories i àmbits per a pal·liar els efectes sanitaris i econòmics de la covid-19. En total, el dia d’avui s’han destinat 267.538 euros.

“La crisi del coronavirus va obligar el consistori a refer els comptes amb l’objectiu d’adaptar-los a les noves circumstàncies”, explica Joan Roig, alcalde d’Alcanar. Així doncs, el pressupost municipal que va aprovar el ple municipal al mes de juliol dona resposta a les diferents necessitats i despeses extraordinàries que s’han plantejat, en el context de tots els efectes que ha tingut la COVID-19. Per tant, els pressupostos inclouen diverses partides, que es troben en diferents estats d’execució, destinats a la lluita contra la covid-19.

Aquests recursos provenen de l’estalvi generat per la no realització de diverses activitats i festes majors i la no materialització de despeses de tota mena que s’havien previst per aquest any o que es durien a terme en un exercici convencional, ja siga en l’àmbit de personal, de despesa corrent o d’inversions. Aquesta quantia, per tant, podrà variar en funció del nivell d’execució pressupostària i de la consolidació de noves despeses.

Entre les despeses extraordinàries s’inclou, entre altres, l’adquisició d’equips de protecció individual, mampares, termòmetres, paper, gel desinfectant i altres materials per a garantir la protecció de les persones davant la pandèmia de covid-19 (68.000 euros) o les hores extraordinàries de la Policia Local (43.404 euros) per a garantir la seguretat ciutadana i el civisme.

Entre les noves partides, de caràcter social i econòmic, destaca la dotació addicional de productes frescos de primera necessitat inclosos dintre el projecte Al cistell (23.000 euros), la dotació addicional a l’entitat Càritas (3.000 euros), les targetes per a les beques menjador (15.000 euros), la connectivitat a les famílies (10.000 euros), la dotació extraordinària de despeses a Serveis Socials (10.000 euros), les subvencions a empreses i autònoms (60.000 euros) o la dotació addicional a Serveis Socials (35.000 euros) per a donar resposta a les noves i creixents necessitats.

A més, malgrat la situació de pandèmia, els veïns i veïnes d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja durant l’estiu i les primeres setmanes de tardor han pogut gaudir de prop d’un centenar d’actes de petit format organitzats per l’Ajuntament, amb aforament limitat, situats en ubicacions que han pogut garantir el distanciament social i les condicions de seguretat i protecció. Entre els actes, s’han fet sessions de cinema a la fresca, concerts, espectacles infantils i familiars, teatre, sessions formatives, classes de ioga i xiqong, etc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies