HomeSocietatAlcanar, Gandesa, Tivissa i Vinebre celebren este cap de setmana el 21è...

Alcanar, Gandesa, Tivissa i Vinebre celebren este cap de setmana el 21è Cap de Setmana Ibèric

El primer cap de setmana d’octubre, algunes poblacions de les Terres de l’Ebre celebren el Cap de Setmana Ibèric, l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important de Catalunya.

És el cas d’Alcanar, Gandesa, Tivissa i Vinebre que durant este dissabte i diumenge, 2 i 3 d’octubre, celebraran la 21a edició d’este esdeveniment, que pretén apropar d’una manera divertida els assistents a la població iber. Així, doncs, tots ells han organitzat un seguit d’activitats com visites guiades, jornades de portes obertes o tallers pensats per a totes les edats, que mostraran com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per qüestions de la vida quotidiana.

A més, a més, enguany la temàtica escollida d’esta edició són les xarxes de comunicació de la societat ibèrica. I és que tot i que avui dia tenim autopistes i Internet, cosa que facilita la mobilitat i la comunicació entre poblacions i les persones; les societats ibèriques tenien molt de contacte entre elles. Segons assenyalen des de l’organització, “el comerç, tant terrestre com marítim, apropava cultures i pobles a intercanviar idees i productes. Tot i estar els poblats allunyats entre ells, existien forts lligams entre les seues gents. Potser els ibers no tenien xarxes socials, però estaven molt al dia de les notícies que hi passaven al seu voltant”.

Així, a Alcanar hi haurà jornada de portes obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’Interpretació de la Cultura dels ibers – Casa O’Connor, tallers didàctics per a infants, un concert de música electrònica experimental a la zona d’oliveres mil·lenàries, una visita teatralitzada, es podrà descobrir el codi sonor que es va establir entre els punts habitats que conformaren el Complex Sant Jaume a través del so de la caragola, i se celebrarà una conferència a càrrec del doctor David Garcia, arqueòleg director de les excavacions del jaciment Sant Jaume d’Alcanar, que explicarà les principals troballes de la campanya d’excavacions d’enguany, així com es presentarà el projecte museístic digital que permetrà observar en 3D les peces que al llarg dels anys s’han anat descobrint a diferents jaciments com el de Sant Jaume o la Moleta del Remei.

Quant a Gandesa i Tivissa, també hi haurà visites guiades a càrrec de l’equip d’arqueòlegs responsable de les excavacions al Coll del Moro i al Kum – Castellet de Banyoles, respectivament. D’altra banda, també s’ha organitzat una activitat familiar per a recrear i conèixer com es desenvolupaven els mercats de la prehistòria; i també hi haurà un tast de la cervesa Iberika, elaborada artesanalment prenent de referència les troballes arqueològiques i històriques dels nostres avantpassats.

A Vinebre, també hi haurà visites guiades a l’establiment ibèric de Sant Miquel, una visita teatralitzada per donar a conèixer les relacions comercials entre assentaments de diferents tipologies i territoris, es farà la Fira del Vimblanc, un aparador del vi fet amb raïm veremat estès al sol que s’ha d’anar pansint; que culminarà amb un tast d’esta beguda. Per tal de poder participar en qualsevol d’estes activitats, és imprescindible inscriure-s’hi prèviament.

Podeu trobar el programa i reservar entrada a www.rutadelsibers.cat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 1 = 2

Últimes notícies