HomeSocietatAlcanar garantirà que totes les persones es registren amb el nom i...

Alcanar garantirà que totes les persones es registren amb el nom i gènere amb què s’identifiquen

L’Ajuntament d’Alcanar fa un pas més en les polítiques LGTBI. El govern municipal ha impulsat el procediment administratiu per a que les persones transsexuals, transgènere i intersexuals siguen tractades i anomenades per l’Administració amb el nom i el gènere amb el qual s’identifiquen. Està previst que en els pròxims mesos ja es puga aplicar aquesta nova mesura.

L’Ajuntament permetrà, per tant, que en qualsevol dels seus registres hi haja la possibilitat que els veïns i veïnes, puguen dir si són hòmens, dones o s’identifiquen amb el gènere no binari, i que hi puguen fer constar amb quin nom volen ser reconeguts. També es permetrà que els xiquets i xiquetes s’inscriguen amb el nom sentit, sempre que tinguen el consentiment dels tutors legals.

“La societat no és binària, home o dona. És més rica i diversa. Cal tenir molt en compte aquesta diversitat en l’àmbit administratiu. Per aquest motiu, hem de posar fi a la invisibilitat i permetre que les persones trans es puguen registrar amb el nom sentit i amb el gènere amb el qual se senten còmodes”, ha explicat Maribel Ramon, regidora de Polítiques d’Igualtat.

D’aquesta manera, el consistori complirà el que disposa l’article 23.1 de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que preveu expressament que, en l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, s’han d’establir les condicions per a que les persones transgènere i les persones intersexuals siguen tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 60

Últimes notícies