HomeMedi AmbientAlcanar ha engegat una nova campanya per a la prevenció i el...

Alcanar ha engegat una nova campanya per a la prevenció i el control del mosquit tigre

La presència de mosquit tigre s’intensifica amb l’arriba del bon temps i per aquest motiu, l’Ajuntament d’Alcanar, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat una nova campanya de conscienciació sobre com evitar la seua proliferació amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

En concret, la campanya consisteix inclou tres blocs, tal com explica Jordi Bort, regidor de Medi Ambient: “El primer, dintre l’àmbit municipal, busca el control de les petites zones humides públiques, el segon consisteix a activar un procés de sensibilització a través de díptic informatius que es fan arribar a la ciutadania mitjançant el bustiatge i, finalment, el tercer bloc apel·la al compromís i la responsabilitat de les persones”.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita molta aigua per criar. Les seues larves creixen perfectament dins petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins un test, una galleda o fins i tot, dins un cendrer. En l’àmbit domèstic, és important retirar les petites quantitats d’aigua que es poden acumular. En aquest sentit, Jordi Bort explica que “els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen”

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d’actuar com a vector (transmissor) d’algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika. A Catalunya s’han detectat casos importats d’aquestes malalties. Tots ells tenen antecedents d’haver viatjat a zones endèmiques com són el sud-est asiàtic, l’Àfrica o el Carib i d’haver estat picats per mosquits durant la seua estada.

Jordi Bort anima a la població a “seguir aquestes campanyes perquè poques actuacions tenen un benefici tan directe per a la mateixa persona, perquè qui primer es beneficia de no tenir mosquits a casa és el propietari de l’habitatge. A més a més, es col·labora en la no propagació d’aquest insecte”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 31

Últimes notícies