HomeSocietatAlcanar i Ulldecona agraeixen el compromís i vocació dels operaris d’Agbar durant...

Alcanar i Ulldecona agraeixen el compromís i vocació dels operaris d’Agbar durant els aiguats

Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, juntament amb els Ajuntaments d’Alcanar i d’Ulldecona han agraït la tasca i el compromís dels operaris de la companyia que van atendre les incidències provocades pels aiguats de l’1 de setembre i les seves conseqüències posteriors.

L’acte s’ha celebrat al costat del dipòsit de Les Cases d’Alcanar, una instal·lació que va quedar afectada pels aiguats. Hi ha participat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, la directora territorial d’Agbar, Berta Mercadé, el gerent Jordi Pont i l’encarregat de la companyia a Alcanar i Ulldecona, Joan Astasio.

En els seus parlaments, tant els representants municipals com de la companyia han destacat l’esforç, professionalitat i dedicació dels operaris en uns moments molt complexos laboralment i personalment.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha afirmat que “tenir-vos al costat en moments de dificultats que afectaven les vides de les persones ha estat molt reconfortant. Hem vist personal d’Agbar traient palades de fang i vetllant per la seguretat de la gent. Hi ha una diferència entre el servei i la vocació de servei de l’empresa en aquests dies tan durs”. Per la seva banda, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha remarcat que “la vostra professionalitat va més enllà del vostre servei. Administracions, empreses, treballadors… sumem a nivell territorial o no som res. És la grandesa del nostre poble per sumar i donar la resposta que es mereixen els ciutadans”.

Foto: Núria Caro

Per part d’Agbar, la directora territorial Berta Mercadé ha incidit en què “som una companyia de servei públic i ens sentim orgullosos que, quan passa una emergència, els professionals del territori i tota la companyia s’hi aboca al 200 %. Aquest és el nostre compromís d’estar al costat dels ajuntaments i de la ciutadania per vetllar en moments de dificultats, tant per garantir el servei com per netejar i ajudar la gent, més enllà de la feina diària”. El gerent Jordi Pont ha destacat que “ens sentim part del territori i, per això, sumem amb el lema #Monsortirem” i l’encarregat de la companyia a Alcanar i Ulldecona, Joan Astasio, s’ha mostrat “orgullós per la resposta de l’empresa per reconstruir i tornar a la normalitat els nostres pobles”.

Des d’Agbar, els equips d’Alcanar i Ulldecona es van activar des del primer moment per coordinar-se i actuar amb l’objectiu de garantir el servei d’aigua als municipis afectats i també de col·laborar i estar a disposició d’Alcanar i d’Ulldecona en tot allò que es requerís, com la neteja dels carrers i accessos.

L’encarregat d’Agbar a Alcanar i Ulldecona ha destacat que “les primeres hores de l’aiguat van ser les més complexes, perquè no es podia accedir a les instal·lacions, havia caigut la xarxa elèctrica i s’havia perdut el contacte amb el telecontrol”. Durant el primer dia, els operaris de la companyia van treballar durant tota la nit per poder reparar de forma provisional les fuites detectades i garantir el servi als abonats sense subministrament. L’endemà, dia 2 de setembre, davant la manca de subministrament elèctric, la principal tasca va ser abastir els dos pous d’aigua d’Alcanar Platja i Les Cases d’Alcanar amb dos grups electrògens per poder-los tornar a posar en funcionament. Posteriorment, amb la terbolesa que s’havia generat en reiniciar el pou de Les Cases d’Alcanar, es van activar dos camions cisterna d’aigua potable per assegurar el subministrament.

Per altra banda, també des del primer moment, es van posar disposició equips d’obra civil amb camions i retroexcavadores, així com fins a 4 camions succionadors a Alcanar i 1 a Ulldecona.

Durant aquests dies, un total de 20 persones han treballat per poder minimitzar les afectacions a la xarxa i ajudar a netejar els carrers i accessos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies