HomeSocietatAlcanar posa en funcionament el primer espai d'esbarjo caní amb la col·laboració...

Alcanar posa en funcionament el primer espai d’esbarjo caní amb la col·laboració d’aGOSaGATs

El primer cap de setmana d’abril va entrar en funcionament el parc caní de la Serreta d’Alcanar. A la primera jornada, dissabte 1 d’abril, es va comptar amb la presència de Mercè Fischer, regidora de Benestar Animal, Andrea Dog Coach, experta en educació i psicologia canina i les membres de l’entitat aGOSaGATs.

Per a fer possible el parc caní, el consistori ha adequat els terrenys i la flora de la zona i ha recondicionat l’espai d’uns 1.000 metres quadrats. El parc caní de la Serreta també compta amb una font per a que els canins puguen beure, bancs per a les persones acompanyants i papereres. A més, s’ha delimitat l’espai amb una tanca i una doble porta d’accés per tal de garantir que no es puguen escapar els animals.

Joan Roig, també va visitar el nou espai: “El parc de la Serreta s’emmarca dintre un projecte més ampli de creació de diferents espais d’esbarjo canins que es desenvoluparà en quatre fases, amb les quals el consistori vol dotar el municipi de recintes dedicats exclusivament a les mascotes canines de la ciutadania. Esperem que animals i persones ho gaudeixen al màxim i amb responsabilitat”.

En total s’implementaran quatre parcs canins i espais d’esbarjo, que s’ubicaran a la Serreta i a la part baixa d’Alcanar, a les Cases i Alcanar Platja. Mercè Fischer, regidora de Benestar Animal explica que “és un projecte ampli que vol donar resposta als canvis socials i les necessitats dels nostres animals. Hem d’agrair, en tot moment, la col·laboració de la nostra protectora aGOSaGATs, amb ella hem elaborat, confeccionat i gestionat tot aquest projecte, així com totes les iniciatives impulsades des de la Regidoria de Benestar Animal”.

Andrea Dog va fer una xerrada dissabte, per als primers usuaris i usuàries del parc, sobre el respecte i l’adequada tinença de gossos: “Un espai dedicat exclusivament per als canins perquè puguen gaudir de la natura i sociabilitzar amb la resta de gossos i les persones amb total llibertat, ja que és un espai protegit amb tanca, a més de tenir plantes, una font, arbres i plantes aromàtiques que afavoreixen un bon estat mental. Estaran molt molt bé”.

Per la seua banda, des de l’entitat aGOSaGATs expliquen que: “Un dels motius d’abandonar els gossos és perquè no es comporten bé a casa. El problema potser és que no han socialitzat bé i no s’ha dedicat temps a pensar en la seua salut mental. Han d’estar amb altres animals de la seua espècie i tenir els estímuls que els proporciona la natura, això ho trobarem al gos parc, un lloc tancat, tranquil, segur, que hem de cuidar entre tots i totes, hem de ser molt responsables”.

Normes del parc caní

Els i les propietàries dels gossos i gosses usuaris del parc hauran de complir unes normes per a la bona i segura convivència d’animals i persones.

Els gossos i gosses sempre han d’estar acompanyats d’una persona responsable, anar identificats amb xip i complir la normativa higiènica i sanitària vigent. Dintre del recinte, els animals poden anar deslligats, però cal evitar que surten sense lligar. A més, els canins potencialment perillosos, o amb comportaments agressius, han de portar morrió i, en cas de conflicte, han de romandre lligats.

D’altra banda, el recinte sempre s’ha de mantenir tancat, no es pot obrir una porta si l’altra encara està oberta. Cal recollir els excrements i dipositar-los a les papereres, també és necessari respectar el mobiliari i l’entorn en benefici de tots i totes. Finalment, per tal de defugir els conflictes, es recomana no entrar menjar ni joguines que puguen crear baralles i evitar la presència d’animals en període de zel.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 12

Últimes notícies