HomeSocietatAlcanar va tornant a la normalitat amb l'ajut de la Diputació de...

Alcanar va tornant a la normalitat amb l’ajut de la Diputació de Tarragona

Els signes de les fortes torrentades del setembre de 2021 a Alcanar cada cop són més imperceptibles. El municipi ha refet bona part de les infraestructures i serveis que van resultar afectats aleshores, amb una especial virulència a les Cases d’Alcanar i altres punts del litoral. La Diputació de Tarragona s’hi ha abocat des del principi, primer amb la visita de la presidenta Noemí Llauradó per conèixer els desperfectes sobre el terreny i, posteriorment, amb una modificació excepcional de les bases del PAM 2020-2023 que permet canviar la destinació dels ajuts per tal de finançar les obres de reconstrucció en un cas tan excepcional com aquest.

Coincidint amb els sis mesos d’aquells aiguats, la presidenta de la Diputació ha visitat el municipi per veure els equipaments refets i refermar el suport de la institució a l’Ajuntament, que a partir de demà, dia 2, ja podrà sol·licitar oficialment el canvi de destinació de les actuacions i així poder utilitzar els ajuts per a finançar els treballs de millora. Noemí Llauradó ha recorregut alguns dels carrers que van resultar més afectats, acompanyada de l’alcalde, Joan Roig; de membres de la corporació municipal; del vicepresident de la Diputació Enric Adell i del diputat Miquel Subirats.

En virtut de les noves bases del PAM, Alcanar podrà finançar la reconstrucció de serveis i infraestructures amb els 667.893 € inicialment previstos per a un equipament municipal. “Aquesta modificació de les bases respon a la necessitat de ser flexibles alhora de destinar els recursos econòmics quan la situació d’excepcionalitat ho requereix. I al mateix temps s’adiu a la necessària rapidesa amb què cal fer front a situacions urgents com aquesta“, ha destacat la presidenta de la Diputació durant la visita. En aquest sentit, el canvi excepcional de destinació de les actuacions es contempla per situacions meteorològiques que superin el ‘llindar alt’ que determina el Servei Meteorològic de Catalunya, en base a la intensitat i acumulació de pluja, entre altres factors.

De la seva part, l’alcalde del municipi ha assenyalat que aquest ajut de la Diputació a través del PAM “ens permetrà finançar un 47,55% del projecte de pluvials a la zona escolar i a la part baixa del nucli d’Alcanar. Es tracta d’una actuació valorada en 1,5 m d’euros i molt complexa tècnicament, ja que canalitzarà les aigües pluvials dels carrers inclosos en el projecte i, a més, en un futur permetrà recollir les aigües d’altres zones més altes“. Joan Roig ha destacat, així mateix, “el suport tan rellevant d’administracions com la Diputació de Tarragona per poder avançar molt en l’arranjament de la part urbana“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 26

Últimes notícies