HomeEconomiaAMIBLU finalitza el subministrament de 38 km de canonades de PRFV per...

AMIBLU finalitza el subministrament de 38 km de canonades de PRFV per al Canal Segarra Garrigues

El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu de Camarles, ha finalitzat el subministrament de 38 km de canonades de PRFV per a regadiu del Canal Segarra Garrigues per un valor de 3,5 milions d’euros.

La longitud total de la conducció subministrada per Amiblu és de 38.300 metres de tubs de PRFV, de diàmetres que van des de DN400 fins a DN1200, per als sectors de l’obra del Canal als municipis d’Arbeca, Omellons, Maldà, Albagés, Aitona, Sarroca de Lleida, Torres de Segre o la Granja d’Escarp –a les comarques lleidatanes de les Garrigues i Segrià–, entre d’altres.

El sistema Segarra-Garrigues és el projecte hidràulic més important dut a terme a Catalunya. Consisteix en la construcció d’una nova xarxa de reg per a la transformació d’una gran part dels cultius tradicionals de secà de la província de Lleida en cultius de regadiu i la modernització de regadius existents, en total, més de 70.000 hectàrees. El projecte compta amb un pressupost total de 1.071 milions d’euros i Aigües del Segarra Garrigues, S.A. (ASG) és l’empresa privada encarregada d’executar les obres de concentració parcel·lària i explotar i mantenir la xarxa de distribució.

Eficiència energètica de les canonades de PRFV per al reg

Les canonades de PRFV ofereixen importants avantatges per al sector del regadiu, respecte de les canonades de materials tradicionals, com el formigó o l’acer. Amb una vida útil molt duradora, les canonades de PRFV són més respectuoses amb el medi ambient –tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior–, més lleugeres, fàcils de transportar i manipular, i més eficients energèticament, en suposar un estalvi en el consum d’energia d’un 30%, segons un estudi d’INDEFA Enginyers (*). A més, les canonades de PRFV ofereixen uns baixos costos de manteniment i instal·lació i són altament resistents a la corrosió. Aquestes i altres diferències de valors permeten un estalvi important denergia en la fase dexplotació dels projectes agrícoles i són algunes de les mesures més apreciades pels regants.

Actualment, Amiblu treballa en projectes de reg i estacions de bombament a més de 50 països, amb un subministrament anual mitjà de 250 km de canonades per al sector.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 78

Últimes notícies