HomeCulturaAmor per l'amor, l'obra del batxillerat escènic de l'Institut Dertosa que emergeix...

Amor per l’amor, l’obra del batxillerat escènic de l’Institut Dertosa que emergeix de la proposta pedagògica del Gran Teatre del Liceu

L’obra, que es va representar per a la comunitat educativa i públic en general ahir 18 de juny a les 19 h a la sala d’actes de l’Institut Dertosa, naix en el marc del programa Liceu Aprèn, des d’on es plantegen processos de descoberta i creació artística. En el cas de l’institut Dertosa, ha estat l’alumnat de primer i segon de Batxillerat escènic i l’alumnat de la matèria optativa Creació escènica, de primer de Batxillerat, qui ha creat aquesta intervenció artística des de la base.

El professorat de les matèries de Teatre, Música i Arts plàstiques ha rebut formació prèvia i
assessorament periòdic i, a més, ha comptat amb la col·laboració d’experts com el ballarí Roberto Olivan. El treball conjunt entre tots els agents ha fet créixer el cos de l’obra tenint-ne en compte tots els factors que entren en escena: el guió, les coreografies, l’attrezzo i altres aspectes tècnics (espai sonor, il·luminació, etc.).

Internament, les decisions s’han anat consensuant a partir de grups de treball, de forma que els equips cooperatius han esdevingut el motor de creació en tots els àmbits de treball. En aquest sentit, a través d’aquest procés de creació artística i cultural a l’aula, s’han potenciat valors com el treball assembleari, les relacions socials positives, la responsabilitat individual i col·lectiva i la creativitat, entre d’altres.

L’obra ha volgut representar les múltiples formes de relació i comunicació interpersonal en el laberint de les relacions amoroses. El públic es va poder veure reflectit en la forma com es desenvolupen els diferents vincles amorosos entre els personatges i com se’n succeeixen les fases en l’eix temporal: el coneixement, l’enamorament, els entrebancs, la manipulació, el domini, la influència de les xarxes socials, la llibertat, la tolerància… L’espectador va ser testimoni, a través de les diferents experiències presentades a l’obra, de com l’amor canvia o evoluciona en el temps fins al punt de transformar-se o, per què no, apagar-se definitivament.

El projecte ha comptat amb la col·laboració d’especialistes en el món de l’art dramàtic i la
dansa, com és el ballarí i coreògraf Roberto Olivan. El professorat implicat en el projecte ha
rebut una preparació prèvia i un suport formatiu durant tot el curs per tal de conduir el
projecte.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 93

Últimes notícies