HomeSocietatAmpliació · Josep Pallarès, nou rector de la URV: "Comencem una nova...

Ampliació · Josep Pallarès, nou rector de la URV: “Comencem una nova etapa”

Josep Pallarès és el nou rector de la Universitat Rovira i VirgiliPallarès, catedràtic de Tecnologia Electrònica, s’ha imposat amb el 57,77% dels vots de la comunitat universitària, enfront del 42,23% que ha obtingut l’actual rectora, María José Figueras. Sense sorpreses en la lectura dels resultats de la votació este divendres a l’edifici del Rectorat. Pallarès ja va ser el nom més votat en la primera volta d’unes eleccions, per primer cop, amb tres candidats. El percentatge de votació ha estat del 25,76%. Han votat un 17% dels 15.000 alumnes de la URV. “Comencem una nova etapa”, ha afirmat Pallarès, entre abraçades de l’equip de candidatura. Figueras ha felicitat el guanyador i s’ha disculpat per si no ha estat a l’alçada.

Amb una diferència de 500 vots, Pallarès pren el relleu de Figueras, que no renova un segon mandat. En el seu discurs, Pallarès ha agraït “la implicació de Mercè Gisbert i María José Figueras per discutir de forma serena el futur dels pròxims anys” i ha afegit que “la mà és oberta a totes i tots per fer de la URV la millor universitat”.

Pallarès, que havia estat director General d’Universitats durant tres anys. Atribueix la victòria a la solidesa del seu projecte. “L’únic que podem prometre és treballar i implementar les accions que vam dir que faríem durant els 100 primers dies i les previstes per als pròxims quatre anys”, ha afegit l’elegit nou rector de la URV.

Per la seua banda, Figueras ha negat sentir-se decebuda, però admet que li hauria agradat consolidar el projecte. “Ha estat un període difícil amb una capacitat de gestió limitada per la pròrroga pressupostària, a més d’una pandèmia”. La fins ara rectora ha lloat la “gran empenta, entusiasme i implicació” del seu equip.

També ha demanat “disculpes si us he decebut en algun moment”. Ha felicitat i ha demanat a Pallarès que “en el seu mandat siga integrador amb les diverses formes de veure la institució”Figueras també ha lamentat la baixa participació en les eleccions i que haja enxampat els estudiants entre avaluacions.

 

Participació per col·lectius

Amb tot, la participació en la segona volta de les eleccions ha estat lleugerament superior a la primera, fins al 25,76% d’un cens de 18.500 persones dels diferents col·lectius que integren la comunitat universitària -és a dir, han votat 4.765 persones.

El que més participació ha registrat és el professorat doctor amb vinculació permanent, que tenen el 51% del vot ponderat, i el que menys, els estudiants, que tenen el 20% del vot ponderat.

Un cop este divendres s’ha fet el que es considera la proclamació provisional del candidat electe, s’obre un període per a la presentació de reclamacions a la Junta Electoral fins dimarts vinent.

La proclamació definitiva serà el 9 de juny i el nomenament de Pallarès es produeix quan es publica al DOGC. Fins aleshores, la rectora actual ho és en funcions. “Són unes eleccions que passaran a la història”, ha conclòs Figueras.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 58

Últimes notícies