HomeCulturaAMPLIACIÓ · VÍDEO · El Deltachamber Music Festival esgota gairebé totes les...

AMPLIACIÓ · VÍDEO · El Deltachamber Music Festival esgota gairebé totes les entrades amb prop de 1.300 assistents

El DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, ha tancat la vuitena edició aquest diumenge amb prop de 1.300 assistents. Per primer cop, el certamen s’ha estès a les quatre comarques ebrenques i el públic ha respost esgotant gairebé totes les entrades. “És un format molt íntim i toquem amb el públic molt a prop, això fa que les emocions i energies siguin molt més grans“, ha destacat Laura Ruiz, codirectora del festival. El convent de Sant Salvador d‘Horta de Sant Joan ha acollit l’últim concert que ha combinat música de cambra i veus operístiques, una proposta no habitual en aquest gènere musical. L’organització treballa per ampliar la programació a més municipis ebrencs l’any vinent.

La música de cambra i les veus de les mezzosopranos Anna Brull i Elena Copons han embolcallat el convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan amb el concert ‘Selecció Arrels i Paraules’, que ha clos la vuitena edició del DeltaChamber.

Al temple s’ha pogut escoltar un repertori “exquisit” amb peces poc comunes de Boccherini, Mozart o Montsalvatge. De la mateixa manera que a les actuacions fetes a Amposta i Ulldecona, aquest diumenge s’ha reservat el bis per a la peça ‘Lo Carrilet de la Cava’, de l’autor deltebrenc Josep Bo i adaptada pel compositor tortosí Jordi Griso i Alabart.

L’element de proximitat ha estat molt present al llarg de tota la programació del certamen, tant pel que fa a la música com als intèrprets. Així, l’organització ha convidat músics ebrencs de renom internacional durant tot el festival. “És una aposta d’èxit, la gent de les Terres de l’Ebre vol escoltar a aquests grans artistes i estem absolutament compromesos amb això“, ha afirmat a l’ACN la codirectora Laura Ruiz.

Un festival que reivindica el territori des dels inicis

Sota el lema ‘Arrel i paraules’, la vuitena edició del DeltaChamber Music Festival també ha reivindicat el territori programant actuacions i activitats a Horta de Sant Joan, Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix i Roquetes. Aquest és el primer cop que el certamen és present en municipis de les quatre comarques ebrenques. Entre les novetats d’enguany també destaquen les propostes musicals dirigides al públic infantil, amb el concert inaugural a Amposta i una segona actuació a Roquetes.

Per la seva part, el públic ha exhaurit gairebé totes les localitats a la venda al llarg de tot el programa, el que equival a unes 1.300 persones. D’altra banda, l’organització ha optat per seguir reforçant la connexió directa amb els assistents, amb un format més “íntim” i amb escenaris que propiciaven la proximitat entre els músics i els espectadors.

La tria dels espais per tocar música de cambra tampoc ha estat casual; l’església de Santa Maria de Flix, el convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan o el castell d’Ulldecona han estat algunes de les localitzacions escollides per a l’ocasió. Segons la responsable de Cultura als Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, ha assenyalat que aquests projectes posen al mapa el patrimoni històric i cultural de la zona i el donen a conèixer tant al públic com als artistes que hi participen.

Porta oberta per a sumar nous escenaris

De cara a pròximes edicions, els impulsors del DeltaChamber obren la porta a programar concerts a un ventall més ampli de municipis que es vulguin sumar al projecte, amb la voluntat de fer arribar la música de cambra amb accent ebrenc arreu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 22 = 25

Últimes notícies