HomeEconomiaAmpliació • Florette amplia la planta de Tortosa i doblarà el nombre...

Ampliació • Florette amplia la planta de Tortosa i doblarà el nombre inicial de treballadors i la producció actual

L’Ajuntament de Tortosa ha concedit a l’empresa Florette la llicència d’obres per a l’ampliació que la firma té previst fer a la planta de producció del polígon Catalunya Sud, al terme de Tortosa. L’actuació suposarà la construcció d’una nova nau de 800 metres quadrats, que se sumarà a les instal·lacions que Florette ja té en marxa des del juny passat al municipi.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat esta notícia per l’impuls que suposa novament en l’activitat laboral i industrial de la ciutat i del territori. “Un nou revulsiu, que posa en valor la producció agrícola del territori i que genera noves oportunitats laborals i una major activitat econòmica, objectius que persegueixo com a alcaldessa”, ha assenyalat.

Roigé ha recordat que al 20 de març del 2020, just després que esclatés la pandèmia de coronavirus i es decretés el confinament domiciliari, l’Ajuntament de Tortosa va poder anunciar l’arribada de Florette a Tortosa després de gairebé dos anys de contactes amb l’empresa. Aleshores, la companyia ja s’havia marcat com a pla de futur l’execució d’una segona fase, que ara es concreta quan encara no fa ni un any de l’inici de l’activitat al municipi.

L’alcaldessa ha destacat el fet que l’ampliació haja arribat “abans del que pensàvem, com a resultat de la manera com ha evolucionat l’activitat”, i també ha destacat que, quan entre en funcionament l’ampliació, Florette podrà subministrar des de Tortosa tot el mercat català.

Amb l’ampliació de Florette, la marca farà un salt en la producció actual de la planta i passarà de les 3.200 tones que pot produir en un any a més de 6.000 tones. Això es traduirà en incrementar els 16 milions d’unitats d’hortalisses per a amanida que genera en estos moments fins a un total de 30 milions d’unitats anuals. A la vegada, l’ampliació també permetrà ampliar l’oferta que Florette distribueix des del centre de Tortosa, de les 150 referències actuals fins a les 240.

L’ampliació també suposarà la generació de nous llocs de treball: inicialment, Florette va arrancar a Tortosa amb 75 treballadors i, ara, amb la segona fase arribarà a una plantilla de 140 persones.

Meritxell Roigé ha apuntat que des de l’Ajuntament de Tortosa ja s’estan fent gestions per tal d’ampliar el polígon industrial Catalunya Sud, després que les recents implantacions d’activitats, com les generades per Florette i per Kronospan, hagen esgotat els terrenys disponibles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 59

Últimes notícies