HomeSense categoriaAmpliació · Sentiment "agredolç" en el retorn de les festes amb bous...

Ampliació · Sentiment “agredolç” en el retorn de les festes amb bous a les Terres de l’Ebre

BAIX EBRE // Les festes amb bous han tornat a celebrar-se a les Terres de l’Ebre, després de més d’un any i mig aturades. L’Agrupació de Comissions i Penyes Taurines reconeix que els actes taurins de la festa major de l’Ampolla deixa un “sentiment agredolç” per l’envestida greu que va patir un dels retalladors divendres. El pronòstic d’aquest jove de 30 anys, veí de Vinaròs és greu. Un altre noi va resultar ferit lleu per un embat del bou dissabte. “És la part fosca de la nostra festa perquè s’interactua amb animals amb la capacitat de fer molt mal”, ha apuntat Adolfo Lleixà, membre de la Junta de l’Agrupació. Les penyes apliquen un protocol anticovid, però s’han vist sorpresos per la resposta del públic.

L’arrencada de les festes taurines a l’Ebre ha estat “agredolça“, com reconeix Lleixà per la gravetat de les ferides que va provocar a un dels retalladors l’embat d’un dels animals. “Li ha tocat al company que està lluitant i esperem que surti guanyador”, ha dit.

Pel que fa a l’organització i celebració dels primers actes amb bous a l’Ampolla, es considera que la represa de l’activitat ha estat “molt positiva”. D’una banda, per la resposta del públic, que ha estat “molt bona” tot i les restriccions que no permeten les trobades socials que van molt lligades a aquesta tradició. “Estem acostumats a un tipus de festa que no és la que podem gaudir ara. Amb els amics i la família junts a les carretes. Ara podem gaudir de l’activitat dels animals i els retalladors, però no és al cent per cent com a nosaltres ens agrada”, ha explicat Lleixà.

Per l’altra banda, el protocol anticovid ha funcionat i s’ha seguit “de manera escrupolosa”, amb aforaments limitats al 70%, control de temperatura abans d’entrar i a plaça la presència limitada a l’organització i els retalladors. Els propers pobles que celebren festes amb bous són Camarles i la setmana vinent Santa Bàrbara. El protocol es podrà aplicar a tots els pobles. Els ajuntaments amb pressupost més “ajustat” potser no optaran per la plaça portàtil, però hauran de controlar l’aforament a la plaça que muntin. “No és el mateix la plaça de bous d’Amposta, on a la nit d’emboladors hi ha 8.000 persones, que la plaça de Paüls, que és un poble de 500 habitants”, ha assenyalat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 71

Últimes notícies