HomeTurismeAmposta impulsa el turisme sostenible amb un creuer fluvial i la via...

Amposta impulsa el turisme sostenible amb un creuer fluvial i la via verda del Val de Zafán

L’Ajuntament d’Amposta podrà culminar abans de 2024 dos projectes que permetran impulsar el turisme sostenible a la ciutat. Per una banda, el projecte de l’Ajuntament ampostí de posar en marxa un circuit turístic fluvial, ha rebut una subvenció de 2 milions d’euros dels fons europeus de recuperació Next Generation.

A banda, l’Ajuntament d’Amposta també forma part del projecte, coordinat per la Diputació de Tarragona, per a unir Tortosa i la Ràpita -passant per Roquetes i Amposta- a través de l’antiga via fèrria del Val de Zafán, reconvertida en via verda. Este projecte també ha rebut fons dels Next Generation i donarà continuïtat a un tram de 800 metres que l’Ajuntament ampostí ja ha reconvertit en via verda, donant compliment així als pressupostos participatius.

Un projecte per a fer valer la façana fluvial

El projecte finançat pels Plans de Sostenibilitat Turística del Fons Next Generation a Amposta permetran tirar endavant amb un projecte de creació d’un circuit turístic fluvial que ha de fer valer la façana fluvial de la ciutat. El projecte, que ja s’ha inclòs als pressupostos municipals per al 2022 , inclou dos grans actuacions: l’adquisició d’una embarcació 100 % elèctrica per a al realització de creuers turístics, per un valor de 745.000 euros; i la rehabilitació de les cases del Castell, un actuació que costarà 887.000 euros.

En el cas del creuer turístic, l’Ajuntament comprarà una embarcació fluvial elèctrica, la gestió de la qual després traurà a concurs perquè siga un operador turístic el que n’oferisca el servei. L’actuació al complex del Castell permetrà rehabilitar les tres cases que ja són propietat de l’Ajuntament i destinar-les a una finalitat turística, com pot ser un projecte de restauració, entre d’altres opcions.

A més d’estes dos grans actuacions, el projecte també inclou 140.000 euros per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics; prop de 140.000 euros per a l’habilitació d’infraestructura ciclista a la ciutat, 245.000 per a actuacions de transició digital i 43.000 euros per a seguiment i avaluació del projecte.

Totes estes inversions permetran impulsar el turisme sostenible a la ciutat. “És un projecte molt transformador, perquè estem convençuts que ens permetrà seguir fent valdre la façana fluvial d’Amposta i aprofitant el riu com un dels millors atractius turístics fluvials”, ha assegurat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet pel fet que el projecte haja estat escollit pel fons Next generation i ha recordat que l’Estat, a través dels fons Next Generations, finança pràcticament el 100% d’esta actuació. L’Ajuntament només haurà d’assumir l’IVA de tot el projecte.

Impuls a la via verda

El projecte al voltant de la façana fluvial d’Amposta inclou també la construcció de nova infraestructura pedalable a la ciutat, un projecte que lliga també amb l’altre projecte al qual optava Amposta als fons Next Generation a través de la Diputació de Tarragona. És el projecte d’ampliació de la Via Verda del Val de Zafán, en col·laboració amb els ajuntaments d’Amposta, la Ràpita, Roquetes i Tortosa. Este projecte vol ampliar la via verda entre estos municipis, i, en el cas d’Amposta, podrà donar continuïtat al primer tram ja arranjat d’esta via verda: un tram de 800 metres entre l’avinguda Aragonesa i la carretera C-12.

Este primer tram ja s’ha executat, donant compliment a la proposta guanyadora de la passada edició dels Pressupostos Participatius. S’hi ha arranjat un espai molt degradat, on fa un any era pràcticament impossible accedir, amb la retirada de 500 tones de brossa, i la retirada de vegetació. Amb els fons Next Generation, no només s’obrirà esta Via Verda des de l’avinguda Aragonesa fins a la C-12, com preveien els Pressupostos Participatius, sinó que amb l’ajuda de la Diputació de Tarragona s’ampliarà de la C-12 a Tortosa i de l’avinguda Aragonesa a la Ràpita, uns treballs que hauran d’estar enllestits per al 2024.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

15 + = 18

Últimes notícies