HomeSense categoriaAmposta invertirà 1,3 milions en polítiques d’ocupació el 2019 després d’haver inserit...

Amposta invertirà 1,3 milions en polítiques d’ocupació el 2019 després d’haver inserit 201 persones el 2018

L’Ajuntament d’Amposta destinarà este any 2019 1.242.000 euros a l’Àrea de Polítiques d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament, dada que representa multiplicar per set el pressupost de l’any 2015.

L’alcalde d’Amposta i responsable de l’àrea, Adam Tomàs, ha insistit que les polítiques d’ocupació “són una prioritat” per al govern municipal i ha posat en valor les actuacions realitzades durant el 2018 que han permès inserir laboralment un total de 201 persones. 

L’Àrea d’Ocupació oferix formació i inserció laboral i també atenció i assessorament a empreses. “Actuem d’intermediaris, com una agència de col·locació. Detectem les necessitats de capacitació i llocs de treball de les empreses i busquem els perfils laborals que més s’adeqüen”, explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.

Durant el 2018, es van gestionar 11 programes de formació i inserció laboral, tant del Servei d’Ocupació de Catalunya, com plans propis, dels quals se’n van beneficiar fins a 1.100 persones. A més, es van oferir més de 5.000 hores de formació en 85 cursos de formació i es van fer fins a 3.418 acompanyaments personals.

L’Àrea d’Ocupació va atendre també 553 empreses i va fer un total de 1.061 intermediacions laborals per a gestionar les ofertes de les empreses. El nombre de persones inserides al món laboral durant el 2018 des de l’Ajuntament ha estat de 201 a través de programes com Fem Ocupació per a Jóvens, 30 Plus, Ubica’t, Fitxa 40, Treball i Formació, Enfeina’t o Jóvens en Pràctiques, entre d’altres. Per a gestionar estos programes, l’Ajuntament va rebre fins a 808.000 euros en subvencions i les empreses que van contractar persones a través dels programes gestionats per l’Ajuntament van rebre de 400.000 euros en ajuts.
“Algú pot pensar que amb estos programes només inserim una persona sis mesos. Això no és així. Treballem amb una persona sis mesos perquè estiga capacitada per a inserir-se després al món laboral”.

Segons Tomàs, la prova que les polítiques d’ocupació impulsades per l’Ajuntament funcionen és el fet que l’atur s’haja reduït des del 21,31% fins al 14,15% a Amposta esta legislatura. A més, Amposta ha estat un dels municipis de les Terres de l’Ebre que va liderar al tercer trimestre del 2018 el creixement del nombre d’afiliacions a la seguretat social. “A Amposta venim del monocultiu de la construcció, «Si no féssem una faena proactiva per a la creació d’ocupació, la dinàmica positiva del país per si sola no ens portaria esta tendència positiva”, ha sentenciat l’alcalde. 

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies