HomeTurismeAmposta presentarà en breu les rutes turístiques que farà el nou vaixell...

Amposta presentarà en breu les rutes turístiques que farà el nou vaixell elèctric

Després de mesos d’espera, el vaixell elèctric ja està amarrat al port fluvial d’Amposta. L’embarcació, que és totalment elèctrica i té una capacitat per a un màxim de 120 persones, complementarà el projecte turístic de la ciutat i reivindicarà el seu potencial històric i cultural.

Per al projecte d’este catamarà elèctric s’ha destinat un pressupost d’un milió d’euros que han estat finançats, en gran part, pels Fons Europeus Next Generation, que tenen l’objectiu de fomentar el turisme sostenible. Esta és precisament la idea clau del projecte, que permetrà conèixer els atractius del municipi, tant el patrimoni material de la ciutat, com la rica diversitat natural del Delta de l’Ebre.

Segons Adam Tomàs, alcalde d’Amposta, d’esta manera es podrà “tornar a viure de cara al riu. L’arribada del vaixell, en este projecte que estem impulsant, és la millor manera de fer-ho. Volem treballar des del riu, però també volem fer-ho de manera sostenible”.

En este sentit, Tomàs ha recordat que esta actuació forma part del projecte turístic que l’equip de govern porta treballant des de l’any 2015 i on també pren un gran pes la recuperació i difusió de la memòria històrica. El vaixell, concretament, segons avança el consistori, oferirà rutes turístiques pel riu Ebre, amb la idea que puga arribar riu avall a Sant Jaume i amunt fins a Tortosa. Això permetrà mostrar la façana fluvial, explicar episodis de la batalla de l’Ebre, com l’operació de distracció a la Carrova i posar en valor el bosc de ribera i la biodiversitat del tram final del riu i el Delta amb l’entrada al parc natural.

Per tant, el vaixell s’ha plantejat com un dels elements principals sobre els quals s’articularà el projecte de turisme sostenible, patrimonial i de memòria històrica que impulsa el consistori i en el que també es preveuen la rehabilitació de la zona del castell o la recuperació de la via verda i de la capella de Santa Susanna, entre altres. “És un projecte que té una continuïtat molt llarga i és dinàmic”, explica l’alcalde, afegint que volen anar més enllà amb este pla que “els permetrà continuar treballant tot el que és la dinamització vinculada al riu i a la façana fluvial”.

De moment, les actuacions concretes que ja s’han plantejat i que en alguns casos han finalitzat o estan en marxa són la recuperació de l’arc gòtic, la rehabilitació de les cases del Molí de Cercós i de la celòquia del castell. Totes elles conformaran una zona de serveis turístics units a la via verda que serà compatible amb les visites amb vaixell. A més, es preveu un espai per a bicicletes, l’oficina de turisme i una zona de descans amb pícnic i restauració, entre altres. Amb tot això, es planteja un ambiciós projecte per mostrar el llegat històric, cultural i natural de la ciutat que encara haurem d’esperar per veure, ja que segons Tomàs “segurament acabarem tenint-ho tot acabat el 2025, quan la Diputació acabe també amb el projecte de la Val de Zafan”.

Posada en funcionament del vaixell L’embarcació elèctrica, construïda per l’empresa Metaltec Naval SL, es troba a la ciutat des del vespre del passat 25 d’octubre. Va arribar des de Santander per via marítima tot i que en un principi s’havia previst que el trasllat es fes per carretera. El desplaçament terrestre no va ser possible a causa d’unes obres a l’autopista i finalment, es va optar per portar el catamarà fins a la capital del Montsià dins un altre vaixell.

Completada esta fase del transport, l’embarcació ha arribat i està amarrada al port fluvial, tot i que encara tardarà uns mesos a entrar en funcionament de cara al públic, ja que s’ha d’iniciar un nou tràmit administratiu. Ara s’ha d’obrir un nou procés de licitació per encarregar a una empresa externa la gestió de les rutes turístiques per l’Ebre i acabar de definir el projecte turístic.

“Des de l’àrea de turisme s’estan dissenyant les diferents rutes que es podran oferir i, des de serveis jurídics es treballa la licitació amb la voluntat de posar-ho en funcionament la pròxima temporada turística”, explica l’alcalde, qui, des de l’inici d’este projecte, ha destacat que esta ha de ser una oportunitat, no només per explotar la singularitat de l’espai fluvial, sinó també per “crear oportunitats entre el sector públic i privat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

20 + = 22

Últimes notícies