HomeSense categoriaAndalusia i Argentina, convidats a la Fira de la Terrissa de la...

Andalusia i Argentina, convidats a la Fira de la Terrissa de la Galera amb més durada

La Galera acull un any més la popular fira dedicada a la terrissa, que arriba a la seua vint-i-sisena edició i se celebrarà de l’1 al 5 de maig, amb més durada del que és habitual. La inauguració serà el 2 de maig al matí, i es podrà visitar amb  horari de matí de 10 h a 14 hores, i a la tarda de 16 h a 21.30 h, amb entrada al recinte gratuïta.

Com reconeix el seu alcalde Ramon Agustí Muñoz, un any més amb il·lusió per a organitzar un dels esdeveniments més emblematics a la comarca del Montsià: “estem molt animats per a tirar de nou endavant la Fira, i convertir el nostre poble en un aparador al món de ceràmica i terrissa”. 

La Fira Internacional de la Terrissa i la Ceràmica de la Galera, a més d’acollir terrissaires i ceramistes d’arreu dels Països Catalans, en rebrà també de països com el Marroc, Polònia Portugal, Hongria o el Japò, entre altres. Enguany es comptarà amb un total de 62 expositors, ubicats per sectors (terrisses, ceràmica popular i tradicional, ceramistes contemporanis, i com indica Ramon Agustí Muñoz, seguix la tradició de convidar en cada edició una comunitat autonoma espanyola i un país diferent: “enguany tindrem com a convidat Andalusia, que ens oferirá les seues peces de diferents formes de colors i tècniques, i a la vegada coneixerem la seua cultura i peculiaritats, i després de la visita del Japó en la passada edició, enguany comptarem amb la presencia d’Argentina”.

Com cada any, es pot trobar la peça commemorativa de col·lecció. Edició limitada de 112 peces signades i numerades, realitzades per l’únic terrisser en actiu de la Galera: Joan Cortiella Garcia.

Cada expositor obsequiarà a l’Associació Cultural Galerenca “Lo Cadub” per a formar part del fons de la col·lecció del museu de la fira, amb una peça reproducció tradicional i típica del seu taller i origen, signada i datada.

Durant l’horari de la fira, es podran veure demostracions del treball al torn a càrrec dels diferents terrissers i ceramistes que hi participen, dels del poble que estan en actiu i dels que van ser terrissers en altres temps.

Per a millorar la qualitat de la fira, este any, cada expositor realitzarà almenys 45 minuts de demostracions al torn. A més a més, també s’oferix el taller ‘Enfanga’t a la Fira’, que dona als assistents la possibilitat d’aprendre a modelar fang de manera bàsica, enguany com reconeixia el seu alcalde amb més possibilitats: “l’any passat ja vam posar 4 torns més per a xiquets una mica més grans, a partir dels set anys, que també poden fer les seues peces, es tracta de facilitar cada any de donar a conèixer la cultura terrissaire que tenim al nostre poble”.

Com també és tradicional, un jurat de la comissió organitzadora triarà el que considerarà millor estant presentat durant la fira i el guanyador rebrà com a premi, la invitació per a participar en la propera edició de la fira. També tindrà lloc el dia de l’expositor, amb un menjar popular al Casal de la Vila, amb invitació per a dos persones per estand, amb  el lliurament de la peça per part de cada expositor i de diplomes de participació, així com una peça commemorativa de la fira per part de l’organització.

Paral·lelament, es podrà visitar l’exposició permanent dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera al Museu de Terracota, un altre dels principals atractius “com tots els anys a la sala 1, tindrem l’exposicio permanent, i a la sala 2, enguany es podrà veure l’exposició dels terrissers i ceramistes de l’argila, amb una selecció d’obres lliurades pels ceramistes que van vindre en les primeres edicions”.

L’alcalde de la Galera convida tothom a visitar el poble: “els que ens visiten podran gaudir de totes les activitats programades, i de l’hospitalitat de tots els veïns del poble, que els rebrem amb els braços oberts” .

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies