HomeSocietatAnima Naturalis denúncia tres correbous a Amposta, l'Aldea i Lligallo del Gànguil...

Anima Naturalis denúncia tres correbous a Amposta, l’Aldea i Lligallo del Gànguil per suposat maltractament animal

L’entitat Anima Naturalis denuncia davant del Departament d’Interior tres espectacles amb bous que van tenir lloc a Amposta, l’Aldea i Lligallo del Gànguil este estiu per suposat maltractament animal i incompliment de la normativa per a regular estos esdeveniments.

Concretament, desplomament de bous per esgotament, ús d’un toro no apte, llançament de pirotècnica dins de la plaça amb els animals dins i la suposada mort d’un dels bous després de ser embolat. Les denúncies van dirigides als ajuntaments i comissions de bous organitzadores dels espectacles.

Segons la mateixa Anima Naturalis, les infraccions podrien ser constitutives de sancions de fins a 150.000 euros. Este seria el cas d’Amposta, denuncien la mort d’un bou, suposadament, després de ser embolat. Reclamen les actes dels veterinaris com única forma d’esbrinar què va passar i lamenten que l’única forma d’accedir a este document siga a través d’una denúncia administrativa.

A l’Aldea, denuncien que un bou capllaçat hauria mort el 13 d’agost després de desplomar-se al final del recorregut. L’entitat sospita que es va utilitzar un animal no apte segons el veterinari, que podria no haver disposat de la preceptiva guia sanitària pel moviment dels animals, i malgrat tot va acabar sent utilitzada en l’espectacle.

Finalment, a Lligallo del Gànguil, municipi de Camarles, retreuen que es va fer servir pirotècnia, traques i coets durant cinc minuts abans de començar el concurs d’emboladors i mentre els animals estaven dins de la caixa a la mateixa plaça. Creuen que, si bé la llei no prohibeix específicament estos elements, el seu ús “innecessari” els va produir estrès, temor i angoixa”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 46

Últimes notícies