HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catApostem per una Tortosa més sostenible

Apostem per una Tortosa més sostenible

Aquesta setmana, a partir de l’1 de setembre i inicialment fins al 31 de desembre, el Govern de Tortosa farem un pas més, un d’important, en la promoció del transport públic. Un pas que suposarà que viatjar en autobús per dins de la ciutat sigui encara molt més fàcil: reduirem a la meitat de preu els abonaments per a les persones usuàries de les línies d’autobús urbà.

Això fa que els usuaris generals puguin adquirir l’abonament de 10 viatges a 4,25 euros (cosa que suposa 0,42 euros cada viatge), la meitat del cost que tenia fins ara. També se’n veuen beneficiades persones jubilades o majors de 65 anys, que tenen l’abonament a 3,5 euros per als casos que tinguin la renda més alta de l’1,5 de l’índex IRSC (fet que representa 0,35 euros per viatge), o que el puguin adquirir a només 2 euros els que tinguin la renda inferior a l’1,5 (amb la qual cosa podran viatjar per 0,20 euros el trajecte).

Tot plegat és conseqüència de l’aposta que fa l’Ajuntament de Tortosa per propiciar la rebaixa del 50 % del preu dels abonaments, i que també es veu beneficiada de les aportacions que fa el Govern de l’Estat dins de les mesures per afrontar la crisi energètica que viu Europa.

Són accions amb les quals l’Ajuntament volem seguir ajudant la ciutadania per tal que disposi de més alternatives al transport privat, que ens serveixen per reforçar la mobilitat entre els diferents barris que configuren el nostre nucli urbà i que, de retruc, ens ajuden a fer que tinguem una ciutat amb menys contaminació, amb una circulació més fluida i més respectuosa amb el medi. Ho fem amb el convenciment que són accions que ens ajuden a avançar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que fixa l’Agenda 2030 i que marquen el camí per disposar d’unes ciutats més netes, una línia de treball que l’Ajuntament de Tortosa hem fet nostra, com a municipi adherit a l’Acord de Ciutats Verdes promogut per la Comissió Europea.

El compromís d’aquest Govern municipal per tal d’incentivar el transport públic a Tortosa és clar i ve de lluny: ja al 2016, des del Govern, vam impulsar un seguit d’accions que van reforçar l’oferta que posàvem a l’abast de la ciutadania. Ho vam fer amb l’allargament de les línies municipals, les que depenen de l’Ajuntament (L2, L3 i LD). Amb allò vam aconseguir que arribessin a més barris i que en poguéssim reforçar el servei. D’aquesta manera vam fer que l’L2 arribés fins a Sant Llàtzer i que la línia connectés el centre de la ciutat amb Sant Llàtzer i amb la pujada a l’Hospital Verge de la Cinta. També vam allargar l’L3 per tal que pogués passar pel Rastre, i d’aquesta manera poguéssim connectar tots els barris del centre històric: des del centre de la ciutat, passant pel Rastre, amb l’accés al Parador, i seguint des de Remolins cap al barri de Sant Llàtzer per l’avinguda Felip Pedrell i l’avinguda de la Generalitat.

A la vegada, l’aposta municipal també ha suposat una important rebaixa dels preus, que ha estat vigent des del 2016 i fins a aquest moment: vam rebaixar en un 31 % el preu del bitllet senzill, per reduir-lo d’1,45 € a 1 € per trajecte. També vam fixar el preu del bitllet per a estudiants en 0,60 €, després d’aplicar-hi un 20 % de rebaixa. Pel que fa als títols de multiviatge, vam reduir l’abonament general un 25 %, que va passar dels 11,35 € a 8,50 €; i la reducció més destacada va ser per als abonaments per a jubilats o majors de 65 anys, que vam rebaixar en un 46 %.

Amb accions com aquestes fem que el transport públic sigui accessible per a totes les persones. Es tracta d’una bona eina per moure’s per Tortosa i que, a més a més, ens ajuda a fer que la ciutat sigui encara més neta i més sostenible.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 26

Últimes notícies