HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catApropant la seguretat als ciutadans de l’Ebre

Apropant la seguretat als ciutadans de l’Ebre

A partir de la setmana vinent a les Terres de l’Ebre, i més concretament, a la seu de les Delegacions a Tortosa, les nostres ciutadanes i ciutadans disposaran d’un nou servei: el Servei Català de Trànsit. És una fita assenyalada, perquè des del 2008, any en què va començar el desplegament del Departament d’Interior al territori, amb la Regió Policial, per a després continuar amb la Regió d’Emergències i Protecció Civil, encara era un servei que mancava territorialitzar.

Amb esforç, però amb voluntat i determinació, aquest era un dels objectius que tenia marcat quan vaig accedir a ser director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre. Com a territori, necessitem que els serveis que s’ofereixen des de la Generalitat i els seus Departaments s’apropin a la ciutadania, i no al revés, perquè ells són la nostra raó de ser com a administració. Han passat massa anys per completar el desplegament, i no ens ho podíem permetre. Apropar el Servei Català de Trànsit a les Terres de l’Ebre significa que les persones ja no caldrà que vagin a Tarragona a fer certs tràmits, sinó que ara ja es podran fer des del territori: demanar informació i assessorament de forma presencial en tot allò relacionat amb la gestió i pagaments d’expedients sancionadors de trànsit i els seus recursos associats, així com informació i gestió sobre la gestió dels transports especials, els esdeveniments esportius que transcorrin per vies interurbanes i travesseres, els usos excepcionals de les vies, les gestions associades als centres de reconeixement mèdic de conductors, les autoescoles i el seguiment dels convenis amb les nostres policies locals amb necessitats de material específic, així com per als tan necessaris cursos d’educació vial que s’imparteixen a les escoles.

A partir d’ara, el Departament d’Interior fa una passa més per tal que les persones que vivim a les Terres de l’Ebre puguem, com a mínim, tenir els mateixos serveis dels quals ja disposen altres parts del nostre país. És la nostra voluntat i així ho demostrem, amb fets, com per exemple, recuperant el servei de Trànsit dels Mossos d’Esquadra que teníem a Móra d’Ebre i que l’any 2016 es va decidir tancar. Només si som propers a la ciutadania i només si els servidors públics s’assemblen a la societat a la qual han de servir, tenim garanties que la nostra seguretat, que al final és l’objectiu comú, en surti beneficiada. La proximitat al territori, a les persones, és fonamental per entendre la seguretat del segle XXI, la que demanda la ciutadania. D’aquí que les nostres polítiques públiques estiguin encaminades a apropar els serveis que el Departament oferim, ja sigui en forma de seguretat ciutadana, amb Mossos d’Esquadra, les Policies Locals i el cos d’Agents Rurals, amb els serveis de salvament i extinció d’incendis, amb els Bombers de la Generalitat, o la gestió de les emergències, amb Protecció Civil de la Generalitat. I ara, també amb el Servei Català de Trànsit.

Miguel Alonso Cruelles
Miguel Alonso Cruelles
director dels Serveis Territorials de Territori a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies