HomeSocietatAragonès celebra que s'hagi doblat el nombre de dones que volen entrar...

Aragonès celebra que s’hagi doblat el nombre de dones que volen entrar als Bombers

El president Pere Aragonès ha participat i clos l’acte de lliurament de medalles i distincions d’honor als Bombers de la Generalitat, a la Ràpita (Montsià), on juntament amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, han defensat la “feminització” del cos “perquè s’assembli més a la societat” i sigui “més inclusiu“. Aragonès ha celebrat que la participació de dones en l’últim concurs per entrar al cos de Bombers hagi incrementat un 51%. “És una notícia excel·lent que les noves generacions de dones es vulguin incorporar al cos“, ha dit. El president de la Generalitat també ha destacat la inversió de 19 MEUR que es farà per a renovar i millorar materials i recursos dels Bombers i ha assegurat que la partida es repetirà l’any que ve.

Aquest increment del nombre de dones que es presenten als concursos per treballar als Bombers de la Generalitat també es replica a la resta de cossos d’emergències, com els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals o Protecció Civil, com ha destacat el president Aragonès. “No pot ser que tinguem només el 2% de presència – als Bombers – del 50% de la població. Ens hem d’assemblar més a la població que servim“, ha afegit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

Més recursos i efectius després de 2025

Aragonès ha assenyalat que l’any 2026 es preveu que hi hagi 3.600 bombers professionals i 1.800 de voluntaris a Catalunya. Fins al 2025, s’hauran incorporat més de 500 efectius voluntaris i gairebé un miler de professionals més. El conseller Elena ha assegurat que quan s’assoleixin aquestes xifres d’efectius “no haurà acabat res” perquè només s’haurà posat “a to” el cos d’emergències i s’haurà “corregit” tot allò “que no s’ha fet durant anys“. “Era un projecte realista i ambiciós i continuarem amb més projectes i plans estratègics“, ha assegurat Elena.

De fet, el president de la Generalitat ha dit davant de desenes d’efectius de tot el país que també hi haurà “més recursos i infraestructures i més materials“. Es renovaran les flotes de vehicles, es construiran nous parcs de Bombers o s’ampliaran alguns dels existents i es continuarà millorant els equipaments “perquè puguin fer la feina millor i més segurs“, sobretot en un context de canvi climàtic que “agreuja la tasca” dels Bombers amb grans incendis, fenòmens meteorològics de gran intensitat – com l’aiguat d’Alcanar de fa un any i mig – i altres desastres naturals, ha dit.

Més “estratègia i intel·ligència”

Elena ha agraït la feina feta als Bombers que han participat en l’acte de lliurament de medalles i distincions d’honor al pavelló firal de la Ràpita aquest dijous i n’ha destacat “la dèria, la passió i la vocació” que aboquen a la professió i al servei prestat, “tot i els moments difícils” que viuen. El conseller d’Interior ha remarcat la capacitat del cos de Bombers de la Generalitat de créixer també en l’àmbit “conceptual“. “No es tracta de posar només la força i la presència, sinó també l’estratègia, la intel·ligència i la capacitat d’esperar, de prevenir i prioritzar“, ha indicat.

Aquesta capacitat dels Bombers, ha dit, es va demostrar en l’episodi d’incendis simultanis de l’any passat, quan tots els efectius “van funcionar com una orquestra extraordinària“. “Van resoldre una situació molt complexa al país i si no la recordem tant és perquè no va ser la tragèdia que podia haver estat“, ha defensat Elena.

Elena ha tornat a insistir a demanar prudència a la població en l’actual context de sequera i altes temperatures, amb situacions de risc d’incendi “propis d’altres èpoques de l’any“. “Venen dies i setmanes difícils. Gaudim de la natura i preservem-la com ho necessita“, ha conclòs.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

32 + = 42

Últimes notícies