HomeCulturaArriba el dia 23 de setembre la Gala Solidària de l'Alzheimer en...

Arriba el dia 23 de setembre la Gala Solidària de l’Alzheimer en memòria d’Ana Algueró

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE) ha anunciat per al pròxim 23 de setembre la seva gala solidària en memòria d’Ana Algueró, qui fora la presidenta de l’entitat i que va morir ara fa poc més d’un any.

La gala tindrà llocal Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 21.30 hores, i en aquesta ocasió amb les actuacions de Joan Rovira, Elma, Cor Infantil i Adults del Cor LaBinota, Albino Tena&The Band, Companyia Entrelles, Cor Flumine i Muniatto Xou. Les entrades per col·laborar amb l’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, Hife i Adec-Assessors, es poden aconseguir a través d’EbreTicket.

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de les Terres de l’Ebre (AFATE) comença l’any 1993 a causa de la manca d’informació i de recursos que hi havia a la comarca del Baix Ebre per a malalts i familiars d’Alzheimer. L’associació es va constituir l’any 2004 i des de llavors ha continuat amb les seves activitats i ampliant els Tallers d’Estimulació cognitiva arreu dels pobles de la comarca.

El seu objectiu general és facilitar, millorar i supervisar l’assistència als malalts d’alzheimer i a les seves famílies per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts i dels cuidadors principals. I entre els seus objectius específics estan els següents: donar suport als cuidadors principals en la tasca diària de cuidar i acompanyant durant el procés; oferir atenció psicològica, social i legal als cuidadors i familiars; Evitar el risc d’aïllament social del malalt i del cuidador principal; donar a conèixer a la població general les dificultats i els reptes que suposa la malaltia d’Alzheimer; i donar assistència als malalts d’Alzheimer mitjançant teràpies per tal que mantinguin les seves capacitats el màxim temps possible.

L’AFATE disposa d’un grup de professionals que tenen cura de l’acolliment a noves famílies, facilitar informació general i acompanyament durant el procés de la malaltia, gestionar la cartera dels socis, enviant informació puntual a tots ells. També tenen una borsa de treball de cuidadors professionals, se n’ocupen de la intermediació entre les famílies que necessiten algú per tenir cura del seu malalt i els professionals que busquen feina, de l’atenció terapèutica per als malalts, i la social, psicològica i legal a les famílies. Entre les seves activitats habituals estan fer cursos i conferències, fisioteràpia a domicili, els denominats cafès d’AFATE i artteràpia

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 62

Últimes notícies