HomeSocietatAscó aprova requalificar el sòl de la caserna de la Guàrdia Civil...

Ascó aprova requalificar el sòl de la caserna de la Guàrdia Civil i la CUTE prendrà la decisió final

La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) decidirà este dimarts -dia 5 de juny- si la caserna de la Guàrdia Civil que l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) va construir a l’interior del complex nuclear es legalitza o, per contra, si va a terra. L’Ajuntament d’Ascó ha aprovat este dilluns, en sessió extraordinària, aprovar el text refós perquè es duga a terme la requalificació i la CUTE donarà esta setmana el veredicte final.
A dia d’avui, la caserna es troba pràcticament enllestida i a l’espera que es regularitze perquè puga entrar en funcionament, amb la destinació d’una setantena d’agents del cos, que residiran dins la caserna en dos torns, per tal de reforçar la seguretat interna de la central nuclear davant un possible atac terrorista. La requalificació de l’espai ha rebut el vistiplau de totes les administracions, com el Ministeri de l’Interior, l’Agència Catalana de l’Aigua o la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

El ple de l’Ajuntament d’Ascó va aprovar el text refós amb els vots a favor dels cinc regidors de l’equip de govern i l’abstenció dels quatre regidors de l’oposició.

 

ANAV haurà de pagar 263.000 euros més a l’Ajuntament d’Ascó per l’impost de construcció i obres (ICIO) del Magatzem Temporal Individualitzat de residus nuclears (MTI), que va construir el 2011. El jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha desestimat l’al·legació d’ANAV contra esta liquidació, que mantenien des de l’Ajuntament i BASE tenint en compte que els contenidors del magatzem han de considerar-se en la tributació, ja que són elements consubstancials en esta instal·lació.

 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 85

Últimes notícies