HomeSense categoriaAscó es prepara per la seua festa més gran i esperada

Ascó es prepara per la seua festa més gran i esperada

A Ascó el Sant Antoni és quelcom més que una festa. Sant Antoni és identitat, és cultura i, sobretot són arrels. Entre els dies 16 i 19, se celebra tota una festivitat amb un alt interès etnològic i que, cada trienni, està organitzada per tres majorals, que s’encarreguen de programar els diferents actes i assumir-ne pràcticament tota l’organització.

Enguany, s’estrena un nou trienni i els majorals seran Miquel Biarnés, Albert Plaza i Joan Sans (que serà també el clavari). Ells han optat per un dia de vespra, el 16, amb molta música. A la nit hi haurà un espectacle al casal municipal i a les 00.30 h, un karaoke especial, amb interpretació de música en directe.

Però Sant Antoni és sobretot tradició, i sinònim de curses de cavalls matxos i rucs. Tindran lloc divendres a les 13 h, dissabte a les 12 h i diumenge a les 12.30 h amb la cursa final al carrer dels Clots, en un dels actes més emblemàtics de tota la festivitat. Cada vespre, a més, hi haurà la tradicional ballada de jotes a la vora de la gran foguera de Sant Antoni, que s’encendrà divendres a les 18.30 hores, i que estarà precedida pel pregó de festa, enguany amb convidats sorpresa.

Dissabte i diumenge també hi haurà festa de nit. Dissabte amb l’actuació de l’Orquestra Nova Saturno i el grup de versions La Golden Beat. Dissabte hi haurà també l’actuació de l’Orquestra Himalaya i, en finalitzar, Festa Flaixbac.

 

Programa de la festivitat de Sant Antoni a Ascó 

 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies