HomeCultura'Aventura't al museu', el joc interactiu adreçat al públic turista familiar

‘Aventura’t al museu’, el joc interactiu adreçat al públic turista familiar

El Museu de Tortosa, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu d’Història de Cambrils compten amb un nou recurs turístic per a les famílies per gaudir del patrimoni a través de la mecànica del joc.

Aquest joc neix de la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i  la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que l’any 2021 va iniciar el projecte amb la participació del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Escanejar un codi QR que trobareu a l’entrada del museu us portarà en un portal web a on podeu escollir quina gimcana jugar amb relació a quin dels 4 museus de la Xarxa sou, després us anirà indicant tots els passos a seguir tot resolent reptes, podreu anar desglossant la història de la col·lecció  dels diversos museus, conèixer la història del nostre territori ben divers i a través dels objectes màgics que han de cercar els viatjants del joc podran esbrinar alguns trets de la resta de museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

El programa del Patronat de Turisme de la Diputació

Aquesta iniciativa de col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Xarxa de Museus des les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre té com objectiu crear projectes d’innovació en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a gestors de les destinacions turístiques familiars. Entre els objectius hi ha d’aconseguir que els equipaments museístics i culturals siguin un actiu per atraure el públic familiar i donar resposta a les seves necessitats quan decideixen visitar-los.

Una xarxa de museus oberta a la ciutadania

La Xarxa territorial de museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre està formada per 13 museus:

 1. Museu d’Alcover.
 2. Museu d’Història de Cambrils.
 3. Museu de les Terres de l’Ebre.
 4. Museu de Tortosa.
 5. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
 6. Museu Comarcal de la Conca de Barberà.
 7. Museu Deu.
 8. Museu Apel·les Fenosa.
 9. Museu Pau Casals
 10. Museu de Valls.
 11. Museu de la Vida Rural.
 12. Museu Diocesà de Tarragona.
 13. Museu de Reus.

La Xarxa desenvolupa eines de col·laboració entre els museus dins d’aquest àmbit territorial i  fomenta actuacions transversals en matèria museística. L’encaix d’aquest projecte pels museus de la Xarxa significa un pas més per millorar l’oferta cultural dels museus per al públic familiar i apropar al públic el ric patrimoni que salvaguarden els museus.

Un joc en Xarxa

Mitjançant els elements patrimonials i turístics dels diferents museus que ens apropen temàtiques com l’arqueologia, l’etnografia, l’art i la història del nostre territori i les nostres comarques s’han creat tot un seguit d’enigmes i reptes fàcils de resoldre que en clau de joc proporcionen al visitant l’oportunitat de gaudir d’una experiència guiada pel museu.

Cada un dels museus compta amb una història que lidera una protagonista que és la Cloe, ella busca aliats amb alguns personatges que va trobant en els diferents jocs però sobretot necessita avançar tot resolent els enigmes que es plantegen, al llarg del joc hi ha pistes i més informació per facilitar les respostes i alhora conèixer també els altres museus de la Xarxa.

Per ara podem trobar aquestes gimcanes a:

Museu de Tortosa: Un símbol misteriós

Museu de les Terres de l’Ebre: Vitage al passat d’Ibar

Museu d’Història de Cambrils: El Secret del Molí

Museu Comarcal de la Conca de Barberà: Salvem la Història

Informació tècnica

Joc digital disponible mitjançant codi QR que trobareu a l’entrada del museu.

A través de mòbil o tableta.

Idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Disseny del Joc: Gymkana Turística Digital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 81

Últimes notícies