La Cala RTV informa de que el sector pesquer de l’encerclament ha fet un balanç negatiu de les primeres setmanes de pesca a l’Ametlla de Mar després de l’aturada biològica de dos mesos. A la manca de captures i el mal temps, s’ha afegit l’avançament del brom que s’enganxa a les xarxes i en dificulta la pesquera.
El passat dia 20 de febrer les barques de l’encerclament van sortir a la mar després d’una aturada biològica de dos mesos, que les va tenir amarrades a port des del 20 de desembre. Després dels primers vint dies d’activitat, el balanç que en fa el sector a la costa tarragonina és negatiu per diversos factors. En primer lloc, les captures han estat minses i no s’ha capturat el peix que s’esperava. En segon lloc, les condicions meteorològiques de la setmana passada, van fer que pràcticament no es pogués pescar. I finalment, aquest any s’ha avançat l’arribada del brom, que dificulta la pesquera.
El brom o llapó com es coneix en alguns indrets, és un fenomen natural que genera la mor de fitoplàncton i provoca problemes per a la pesca, ja que pel seu caràcter gelatinós s’enganxa a les xarxes, les degrada i fins i tot pot suposar un perill per a la navegació en cas de grans acumulacions. Cíclicament, apareix a la primavera, més o menys a les mateixes zones, en diferents profunditats i per motius que es desconeixen mort i surt a la superfície. En principi, triga entre 6 i 7 dies a degradar-se i no és perillós per als banyistes.
Quant al peix capturat durant aquestes primeres setmanes, ha estat lleugerament més seitó que sardina, i tant la sardina com el seitó han estat de mida normal i prou comercial. L’acord comercial que té el sector a la província de Tarragona amb Mercadona, fa que com el volum de captures no afecti el preu final del peix blau.