HomeOpinióEditorialCal acabar amb la deficient gestió dels recursos hídrics

Cal acabar amb la deficient gestió dels recursos hídrics

La pèrdua d’un 40 per cent de l’aigua potable subministrada a Tortosa i l’Ametlla de Mar constata la gestió deficient que es fa dels nostres recursos hídrics. Les auditories elaborades per les empreses de subministrament d’aigua d’estos dos municipis, les primeres que es publiquen de les Terres de l’Ebre, posen xifres concretes a un problema que és un vell conegut. Les fuites sovint són un signe de canonades velles o mal mantingudes.

Les dades fetes públiques reclamen la necessitat d’una renovació de les infraestructures per a evitar pèrdues futures i garantir un subministrament fiable. Les pèrdues d’aigua generen costos addicionals tant per al servei de distribució com per als consumidors. Tot i que les companyies subministradores han fet inversions en la millora de les xarxes de distribució en els darrers anys, encara resulten del tot insuficients vistos els resultats. Dels municipis que ja han presentat auditories (estan obligats a fer-ne totes les empreses subministradores que tinguen més de 5.000 abonats), l’Ametlla de Mar, amb una xarxa de 132 quilòmetres, és la població catalana que registra més pèrdues d’aigua. L’any 2023 en va perdre 583.390 m³, xifra que equival al 43,3 % del total distribuït.

Una aigua que prové del riu Ebre (el 93,3 % del subministrament de la Cala prové del Consorci d’Aigües de Tarragona) i que acaba perdent-se per fuites en la conducció de la distribució. Estes xifres, igual que les que presenta Tortosa, no són assumibles per a un territori com el de les Terres de l’Ebre que fa bandera d’un ús eficient dels recursos hídrics. Revertir esta situació hauria de ser una qüestió prioritària.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies