HomeEducacióCambray demana als sindicats que tornin a la negociació i insisteix que...

Cambray demana als sindicats que tornin a la negociació i insisteix que Educació ja està fent propostes

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha demanat als sindicats que tornen a la negociació i ha insistit que el Departament ja està fent propostes. L’endemà de l’anunci de quatre noves jornades de vaga a l’ensenyament, Cambray ha remarcat que “no es pot fer tot alhora” i ha recordat que en menys d’un any de legislatura han començat a revertir les retallades.

El conseller assegura que han començat a donar resposta a “reclamacions històriques” i ha afegit que ells no s’han aixecat ni s’aixecaran mai de la taula de negociació perquè volen un acord per donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa. El conseller ha visitat Tàrrega on s’ha reunit amb representants dels centres educatius de la capital de l’Urgell.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha lamentat que els representants sindicals faça 7 mesos que no es presenten a les reunions i els ha demanat que tornen a parlar i “vinguen a seure”. En este sentit, ha destacat que en menys d’un any han començat a donar resposta a la reversió de les retallades, a demandes de la comunitat educativa de fa molts anys com pot ser la reducció de les ràtios o la conversió dels terços a mitjos – una mesura organitzativa molt rellevant pels centres educatius. Així mateix, també ha fet referència a la gratuïtat de l’Infantil 2, una decisió que ha qualificat “de país”, ja que avança cap a una igualtat d’oportunitats des de l’etapa 0-3 anys.

Cambray també ha parlat del “repartiment equilibrat” de l’alumnat a l’entrada de sistema amb un acompanyament econòmic, una mesura que “no s’havia fet mai” per lluitar contra la segregació. Altrament, també ha destacat l’aposta clara per la Formació Professional, amb un increment de l’oferta i afavorint que tot l’alumnat de 4rt d’ESO tinga plaça garantida al Cicle Formatiu de grau mitjà que haja escollit.

De cara al curs vinent, ha dit Cambray, vindran altres mesures com avançar cap a un currículum molt més competencials. Per això, ha insistit amb relació a les reclamacions sindicals, en el fet que cal diàleg, consens, i parlar, ja que ells no tenen intenció d’aixecar-se mai de la taula amb l’objectiu de trobar un acord que es presente a les meses sindicals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 10

Últimes notícies