HomeSocietatTret de sortida a la recollida d’aliments a Tortosa, enguany “més necessària...

Tret de sortida a la recollida d’aliments a Tortosa, enguany “més necessària que mai”

Avui divendres i demà dissabte 6 i 7 de maig, el Banc dels Aliments, juntament amb Càritas, Creu Roja i l’Arxiconfraria de la Cinta i l’Ajuntament de Tortosa, s’han ubicat al mercat i supermercats de la ciutat per tal de recollir les donacions de menjar. Una recollida que es celebra un mes abans de l’habitual (al juny) per la necessitat immediata d’aliments.

Aquesta recollida d’aliments és més necessària que mai”, ha manifestat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, que ha explicat que “l’augment del preu dels aliments, les conseqüències socials de la Covid-19 i la crisi migratòria d’Ucraïna han deixat sota mínims les reserves del Banc dels Aliments”.

Des del Banc dels Aliments s’ha optat per recuperar la plena presencialitat i la recollida tradicional d’aliments, amb un total de més de 500 voluntaris, que s’ubicaran a l’entrada del mercat i supermercats, així com al magatzem, per classificar els milers de quilos que s’espera recollir. “Estem molt satisfets de la resposta del voluntariat, tot i ser un moment complex la ciutadania ha respost, el voluntariat és l’engranatge principal de la recollida d’aliments, la tasca que duen a terme és molt important”, ha dit Ologaray.

El portaveu del Banc dels Aliments ha reivindicat la tasca que desenvolupen les entitats assistencials en moments com l’actual, i és que a les Terres de l’Ebre la demanda d’aliments ha augmentat en un 20%. Així mateix, Ologaray ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d’aliments fent alguna donació: “Tortosa hem demostrat en totes les ocasions que som una ciutat solidària, i ara tenim l’oportunitat de tornar-ho a fer”, ha manifestat, afegint que “estem en un moment de màxima necessitat, però quan sumem els esforços de les institucions, empreses, particulars i entitats socials aconseguim multiplicar els resultats”.

La recollida d’aliments s’adreça enguany especialment a dos tipus de productes: les conserves de peix, i la llet, ja que es tracta de dos productes d’un alt valor nutritiu que són molt necessaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

39 + = 40

Últimes notícies