HomeEconomiaCàmpings i cases rurals del Delta lamenten la falta de turisme internacional...

Càmpings i cases rurals del Delta lamenten la falta de turisme internacional per la pandèmia

Els alts índexs de rebrot i els preocupants indicadors del primer tram d’estiu més alts d’ençà que va començar la pandèmia han dificultat molt l’arribada del turisme estranger i han posat entre les cordes la recaptació turística d’este estiu, ja molt afectada per la crisi sanitària, malgrat que el Govern esperava rebre 37 milions de turistes estrangers a Catalunya fins a final d’any. Els hostalers ebrencs no ho veuen gens clar.

A principis de juliol, la recomanació per part dels governs d’Alemanya, Bèlgica i França era de no viatjar a Catalunya per l’alt risc de contagi. Això ha posat en perill la temporada i amenaça d’estendre’s a altres regions de la península. Alemanya va desaconsellar viatjar a Catalunya i Cantàbria davant l’augment dels contagis. Bèlgica, per part seua, va vetar Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona apunta que la costa de les Terres de l’Ebre, com els municipis de l’Ametlla de Mar o Deltebre, viu majoritàriament d’un turisme nacional i en este sentit, no hi ha hagut tantes anul·lacions com en altres llocs. Les previsions de juliol rondaven el 80% d’ocupació, a falta de les dades del balanç mensual, i les d’agost mantenen la dinàmica de reserves d’última hora.

Però segons propietaris d’alguns dels càmpings i cases rurals del Delta de l’Ebre lamenten que la falta de turisme internacional també els afecta. “En un principi semblava que tirava fort, però després es va frenar molt. Sobretot ve molta gent d’arreu de Catalunya, majoritàriament de Barcelona, però el turisme internacional no acaba d’interessar-se. S’ha notat molt el canvi d’uns dies cap aquí. Influïx molt la por de com evolucionarà la situació. Això fa que la gent tire enrere. Estem tenint moltes cancel·lacions”, explicava Noelia Casanova Rovira, propietària dels apartaments la Marisma d’Eucaliptus.

“L’any passat vaig llogar tot l’estiu, setembre inclòs, però enguany no. El turisme rural s’ha omplert tot, però de gent d’aquí. El turisme internacional ha baixat dràsticament. A mi, personalment, no
m’han anul·lat cap reserva. De gent d’aquí en podria vindre més, però el turisme internacional ha baixat molt en comparació amb altres anys”
, lamentava Tere Ballester, copropietària de Casa Maria Ángeles.

El director del Càmping Eucaliptus, Gabriel Colomé, també assegura que les sensacions durant el juliol no han estat bones: “A l’inici de la temporada les sensacions que teníem eren bones, però després amb l’empitjorament de la situació epidemiològica, ja no. Estem treballant bé entre setmana, però en cap de setmana baixa l’ocupació. Abans teníem un 70% de client estranger durant el mes de juliol. Ara és pràcticament testimonial. Sí que ha pujat l’ocupació del turisme nacional, però, evidentment, no arribarà mai a l’ocupació d’abans de la pandèmia, quan teníem el turisme internacional d’altres anys”.

Per a compensar-ho, la plataforma Airbnb indica que les cerques des de dins de l’Estat per a allotjar-se a prop del Parc Natural del Delta de l’Ebre van créixer a principis de la temporada d’estiu un 65% respecte a l’any 2019. Este paratge es trobava en la quarta posició entre els deu espais naturals més buscats a Espanya. Segons dades de la companyia, en el conjunt d’Espanya, les cerques per a allotjar-se en zones pròximes a entorns naturals van augmentar un 60%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies