HomeSocietatCampins es mostra contrària a relaxar mesures en la situació actual i...

Campins es mostra contrària a relaxar mesures en la situació actual i creu que no és el moment d’eliminar el passi covid

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la covid, Magda Campins, s’ha mostrat contrària a relaxar les restriccions per la covid en la situació actual. “Tal com tenim les UCI a Catalunya, no podem relaxar mesures“, ha dit en una entrevista a ‘El Nacional’. La doctora s’ha mostrat contrària a reobrir l’oci nocturn a mitjans de febrer i creu que tampoc s’haurien de relaxar les restriccions en interiors de bars i restaurants en els propers dies. D’altra banda, veu “prematur” parlar d’una nova fase a l’abril i, de fet, ha afirmat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a vegades dona missatges “massa precipitats“. Sobre el passaport covid, creu que no és el moment de retirar-lo.

Campins ha afirmat que no es pot parlar d’una nova fase, o de gripalització, de la covid quan encara no se sap del cert si s’ha arribat al pic de la sisena onada. Ha optat per la prudència i ha demanat no donar missatges a la població que portin a pensar que quan acabi aquesta onada l’epidèmia haurà acabat. Ha afegit que el virus encara no té estacionalitat i, per tant, no es poden fer previsions.

Sí s’ha mostrat partidària de relaxar mesures quan passi la sisena onada i ha indicat que per iniciar una nova fase s’hauria de reforçar el sistema sanitari i mantenir una monitorització “molt estricta“. En tot cas, ha dit que són les UCI les que han de marcar si es poden relaxar o no mesures i ha alertat que ara no s’ha arribat a una plena estabilització.

Sobre el passaport covid, ha reconegut que la variant òmicron escapa més a les vacunes i això ha fet que el passaport covid hagi  perdut cert valor. Tot i això, no creu que sigui el moment de retirar-lo, en plena sisena onada. En aquest sentit, ha dit que s’haurien de tenir en compte altres aspectes més enllà de la seva utilitat relativa i ha alertat del risc que moltes persones interpretin que les vacunes no serveixen tant com es diu.

La doctora ha reconegut que és difícil saber quan acabarà aquesta onada però ha augurat que es podria trigar uns dos mesos. I és que la presidenta del Comitè ha afirmat que la baixada “no serà ràpida“.

En ser preguntada sobre el conseller Argimon, ha considerat que a vegades dona missatges sense tenir dades molt sòlides per afirmar el que està dient i això fa que, determinades persones, li perdin credibilitat. Tot i això, ha assegurat que els que treballen amb ell saben que és una persona científica i amb grans coneixements. Ha afegit que potser és “massa agosarat” i ella massa prudent, per això ha afirmat que un punt entremig seria l’ideal.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 58

Últimes notícies

-->