HomeJoventutCampredó acull vuit joves en el camp de treball internacional a La...

Campredó acull vuit joves en el camp de treball internacional a La casa del Prat

La casa del Prat de Campredó ha tingut durant més de 15 dies uns convidats especials. Des del 26 de juny fins al 10 de juliol, vuit nois i noies d’entre 18 i 25 anys, i de diferents nacionalitats van decidir passar dos setmanes de les seues vacances d’estiu en una experiència de voluntariat i formació al realitzar tasques arqueològiques al sector sud-est.

Es tracta d’un dels camps de treball que organitza a Catalunya l’Agència Catalana de la Joventut – Direcció General de Joventut i, en este cas, Obre’t’ebre ha estat l’entitat gestora i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i entitats de Campredó.

El grup està format per 8 jóvens que presenten una gran varietat de nacionalitats com la francesa, ucraïnesa, hongaresa, al grup també s’hi ha acabat integrant la catalana.

En esta tercera edició s’han centrat a executar les tasques de desbrossament parcial del jaciment i l’arrencament del perímetre emmurallat que l’envolta, perquè és en este sector on, a priori, es troba la seqüència estratigràfica (deposició dels sediments).

Els treballs arqueològics han consistit a rebaixar esta zona d’uns vint-i-cinc metres quadrats delimitada per la torre, la muralla i una estructura de guaita al mig de les anteriors que es mou perpendicularment entre aquestes i les connecta físicament.

Tot i que encara falta per descobrir, ja s’ha posat de manifest tota l’estructura, i fa pensar que es podria tractar de tres fases d’ocupació, de les quals podrien derivar-se tres possibles moments d’ocupació. Mentre desbrossaven per capes l’estratigrafia del recinte, van trobant diferents objectes com ceràmica i fragments de ferro. que ajudaran concretar la cronologia del jaciment i a saber més coses de la feina i la vida quotidiana de qui va habitar este espai.

D’altra banda, el grup de jóvens, en el seu temps d’oci, han pogut conèixer les entitats del municipi ha organitzat tallers de llengua, de danses tradicionals, de cuina catalana, i fer excursions culturals i esportives per les Terres de l’Ebre.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 72

Últimes notícies