HomeCulturaCampredó dedica el Dia de la Llengua Materna al català de la...

Campredó dedica el Dia de la Llengua Materna al català de la Catalunya Nord

L’Ajuntament de Campredó, des de l’Àrea de Cultura, organitzen aquest dissabte dia 25 de febrer una jornada lúdica i festiva en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna. Es tracta d’una de les activitats emblemàtiques de l’equip de govern en l’àmbit cultural, ja que s’han anat homenatjant diferents parles com la llengua llatina, l’heterogènia situació lingüística a Suïssa, el castellà de l’Equador, el català de l’Alguer o l’aranès com a occità de Catalunya.

En aquesta ocasió es dedicarà tota una jornada al català de la Catalunya Nord: del Rosselló de l’Alta Cerdanya, del Capcir, del Vallespir i del Conflent.

Al matí hi haurà una passejada des de la zona dels Argilers, durant la qual s’aniran seguint uns QR amb textos poètics i de prosa en rossellonès. A la vegada, s’anirà fent esment de vocabulari nord-català quant al lèxic en la vegetació.

Al migdia, a un restaurant de la població, s’oferirà un àpat a base d’olla rossellonesa, el menjar típic de les comarques septentrionals dels Països Catalans. Serà un dinar literari, ja que s’acompanyarà de recitacions i música.

Ja al vespre, a l’espai cultural la C, hi haurà una sessió de balls tradicionals del Rosselló i del Conflent, la inauguració d’una exposició sobre aquestes mateixes danses, i una actuació musical a càrrec del cantautor Ramon Gual.

Una jornada cultural i reivindicava, durant la qual es tindran presents els grans literats de la Catalunya Nord que han conreat el català a un gran nivell: Josep Sebastià Ponç, Jordi Pere Cerdà, Joan-Lluís Lluís, Joan Daniel Beszonoff, etc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies