HomeCulturaCampredó dedica el Dia Internacional de la Llengua Materna a l'aranès

Campredó dedica el Dia Internacional de la Llengua Materna a l’aranès

La Biblioteca Manuel Pérez Bonfill de Campredó va organitzar, en diferents espais de la població, diversos actes per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

La cultura homenatjada en esta ocasió va ser l’occità de Catalunya. Per este motiu va idear-se una jornada per tal de reivindicar l’ús de l’aranès a casa, a l’escola i a Internet. Les activitats van estar relacionades amb el paisatge rural, la gastronomia aranesa, els balls populars occitans i la inauguració d’una exposició sobre l’abast social de l’aranès el segle XXI.

El dissabte passat, durant el mati va realitzar-se una caminada fins a la barraca de la família Cugat, una obra d’art de pedra seca, on es van anar dient el nom d’uns trenta objectes agrícoles, arbres i plantes en llengua aranesa. Posteriorment, des del restaurant local Can Joan es va preparar un àpat amb l’olla aranesa com a plat estel·lar. A l’espai cultural la C, va celebrar-se un taller de balls occitans. Finalment, va inaugurar-se l’exposició didàctica «L’aranès, l’occità de Catalunya», la qual fa un repàs a la situació sociopolítica de la llengua vernacla de l’Aran, així com fa un balanç sobre les perspectives de futur.

Des del govern de Campredó van comprometre’s a adquirir llibres en aranès per tal de col·laborar en la seua difusió, i també van realitzar la meitat del parlament introductori en esta llengua.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 19

Últimes notícies